Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.03.2012.

18:26

JSL: Zvezda ubedljiva sa Smederevom

U poslednjoj utakmici 18. kola Jelen Super lige Crvena zvezda je na svom stadionu savladala Smederevo sa 4:0.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

"Crveno - beli" su vezali i treći trijumf u prolećnom delu sezone, a strelci su bili Milunović u 14, Kadu u 72. i 85, oba iz penala i Kasalica u 75.

Crvena zvezda je zadržala drugo mesto na tabeli i ostatla na šest bodova iza Partizana, koji je pre tog meča savladao OFK sa 2:1. Meč je posmatralo 40621 gledalaca.

Trener Zvezde Prosinečki na teren je izveo sledeći sastav: Bajković, Krneta, Maksimović, Mikić (k), Mladenović, Milivojević, Evandro, Kadu, Milunović, Vešović, Borha.

Rezerve su bili Vesić, Mijailović, Pašeko, Kasalica, Stojković, Mirić, Mihajlović.

Smederevo je nastupilo u sastavu Živković, Lukić, Adamović, Brašanac, Živković, Milosavljević, Brković, Stanić, Stojanović (k), Jerinić, Miović.

Rezerve: Marković, Milosavljević, Blagojević, Todorov, Momić, Vučinić, Kovačević.

Testualni prenos meča:

Zvezda je imala terensku inicijativu i posle 14 minuta napadačke igre uspela da materijalizuje dominaciju.

Iskosa sa desne strane na nekih 35 metara od gola Smedereva Evandro je izveo slobodan udarac, najbolji u skoku bio je Milunović, koji je postigao drugi gol u dve utakmice, oba glavom.

Smederevo nije "izgubilo glavu", već je samo dva minuta kasnije ozbiljno pripretilo preko Živkovića, koji je odličnim šutom sa 20 metara pogodio prečku gola Zvezde.

U 22. minutu Smederevo je imalo veliku šansu, ali je loptu koju je dobio od Stojanovića, Adamović poslao pored gola Bajkovića.

Tri minuta kasnije Zvezda je prokockala lepu priliku, jer je Borha napravio faul u napadu.

U 28. minutu Mladenović je odlično prošao po levoj strani, vratio loptu u kazneni prostor do Vešovića, koji ju je prosledio do Borhe, ali je ovaj loše šutirao.

Ređale su se šanse na obe strane, ali nije bilo promene rezultata.

U 38. minutu poništen je gol Crvene zvezde. Glavni sudija Danilo Mihajlović je pokazao na centar, a onda je pomoćnik Gagić signalizirao prekršaj Borhe u napadu. Zbog prigovora, žuti karton dobio je Mikić.

Odmah zatim Zvezda je ponovo oštećena, jer je u kaznenom prostoru lopta pogodila Milosavljevića u ruku, ali su sudije ostale bez reakcije.

U 55. minutu Miljković je ušao umesto Živkovića u ekipi Smedereva. Minut kasnije Zvezda je imala priliku za 2:0, ali je Kadu bio za malo neprecizan.

U 72. minutu Mikić je ušao u šesnaesterac Smedereva i u duelu sa protivničkim igračem pao , sudija je dosudio penal, a Kadu bio siguran sa bele tačke.

U 75. minutu Kasalica je ušao u igru i u prvom kontaktu sa loptom postigao prvi gol za svoj novi klub za 3:0.

U 85.minutu dosuđen je novi penal za Crvenu Zvezdu, u kaznenom prostoru oboren je Kasalica, a sa bele tačke opet je bio precizan Kadu i doneo Zvezdi vođstvo od 4:0


Crvena zvezda ubedljivo je svladala ekipu Smedereva na svom terenu rezultatom 4:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

189 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve