Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.02.2012.

22:14

Ivanović: "Nikad gore u Čelsiju"

Ekipa Čelsija se mnogo muči ove sezone, a katastrofalna forma potvrđena je debaklom u Napulju u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

U timu iz Londona igra i srpski reprezentativac Branislav Ivanović koji je priznao da proživljava najteže trenutke od kada je u tom klubu.

"Ovo su najteži trenuci u moje četiri godine sa Čelsijem. Nismo pobedili mnogo utakmica i samopouzdanje ekipe nije na najboljem nivou", ocenio je reprezentativac Srbije.

Čelsi je u utorak u gostima izgubio od Napolija sa 3:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, dok u engleskoj Premijer ligi zauzima peto mesto sa 17 bodova manje od vodećeg Mančester sitija.

Ivanović je kazao da igrači moraju da ostanu jedinstveni i da se koncentrišu na svoj posao, kako bi rešili krizu u kojoj se nalaze.

"Moramo da pokažemo zajedništvo, jer će nam to pomoći da prodjemo ove trenutke. Moramo da nastavimo da verujemo i da radimo dobro", dodao je on.

Ivanovićevi saigrači Frenk Lampard i Ešli Kol, prema pisanju britanskih medija, žalili su se na pojedine odluke trenera Andrea Viljas-Boaša, dok srpski internacionalac smatra da takve stvari ne treba da budu u prvom planu.

"Takve stvari se uvek dešavaju kada tim gubi. Ne znam šta je trener pričao, ali bitno je ono što se dešava sa Čelsijem. Klub je važniji od odnosa trenera i igrača. Posao trenera je da odlučuje ko će igrati, a igrači moraju da rade svoj posao", istakao je Ivanović.

Na pitanje novinara da li veruje da će Portugalac izbeći otkaz, obrambeni fudbaler londonskog tima kazao je da ga to "ne zanima".

"Ne mogu ja da pričam ko će ostati, a ko ne. Mi (igrači) moramo da budemo koncentrisani na naš posao, a ne da brinemo o takvim stvarima, iako je situacija veoma teška", rekao je Ivanović.

On je dodao da će odsustvo kapitena Džona Terija od nekoliko nedelja zbog povrede kolena biti veliki problem za ekipu, ali da ostatak tima "mora da učini sve da se to ne oseti u igri".

Čelsi i Napoli igraće revanš osmine finala Lige šampiona 14. marta u Londonu, a Ivanović je kazao da njegov tim ne sme da primi gol u tom meču.

"To bi nam ubilo samopouzdanje", dodao je Bane Ivanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve