Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.02.2012.

18:22

Đurić: "Tumbakovića za selektora"

Predsednik Partizana Dragan Đurić rekao je da bi bivši trener tog kluba Ljubiša Tumbaković morao da postane novi selektor Srbije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

"Mislim da naslednik Vladimira Petrovića mora biti Ljubiša Tumbaković. Stojim iza svojih reči i siguran sam da bi uspeo da povrati poljuljan ugled našoj seniorskoj reprezentaciji. On je čovek i trener sa velikim autoritetom", rekao je Đurić.

Đurić je dodao da Tumbaković trenutno nema konkurenciju u izboru za novog selektora, iako se u medijima pominje bivši trener Fiorentine Siniša Mihajlović.

"Tumbaković je slobodan, nema pritisak od nekog kluba i dobro poznaje srpski fudbalski mentalitet, za razliku od mnogih kandidata koji nisu radili u Srbiji. Uveren sam da bi se sa njim napravio veliki uspeh u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i dalje na velikim takmičenjima", ocenio je predsednik Partizana.

Tumbaković je, inače, jedini podržao Đurićevog protivkandidata Save Miloševića na prethodnim predsedničkim izborima u Partizanu, a na nedavnoj sednici skupštine nije glasao ni za, ni protiv poverenja sadašnjem Upravnom odboru kluba, na čelu sa Draganom Đurićem.

Skupština Fudbalskog saveza Srbije u petak je donela odluku da se što pre izabere novi selektor, a da izbori za rukovodstvo te organizacije budu krajem maja ili početkom juna.

Reprezentaciju Srbije trenutno vodi vršilac dužnosti selektora Radovan Ćurčić, koji će u petak saopštiti spisak igrača za ptijateljski turnir na Kipru krajem meseca.

Prethodni selektor Srbije Vladimir Petrović smenjen je posle neuspeha u kvalifikacijama za ovogodišnje Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve