Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.02.2012.

21:46

Odloženo suđenje Ognjenu Koromanu

Suđenje bivšem fudbaleru Crvene zvezde Ognjenu Koromanu odloženo je po treći put u Prvom osnovnom sudu u Beogradu za 29. mart jer on nije došao u sud.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Koromanu se sudi zbog optužbi da je u maju 2009. godine u tunelu stadiona „Marakana“ tukao igrača kulskog Hajduka Duška Dukića.

Koroman je, prema rečima njegovog branioca, želeo da dođe na pretres, ali to nije uspeo zbog pogoršanja vremenskih prilika u Rusiji, gde boravi zbog poslovnih obaveza.

Po optužnici Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu od 6. novembra 2009, Koroman se tereti za krivična dela nasilno i nedolično ponašanje na sportskim priredbama za koja je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora, jer je kvalifikovano teškim povredama oštećenog Dukića. Dukić je od posledica batina dobio potres mozga i iščašen zglob.

Koroman i Dukić su koškanje na terenu tokom utakmice Crvena Zvezda – Hajduk nastavili i neposredno posle meča, u tunelu koji vodi ka svlačionicama.

Prema navodima tužilaštva, Koroman je u tunelu stadiona „Marakana“ najpre udario Dukića u vilicu. Kad se Dukić od posledica prvog udarca stropoštao niz stepenice, bivši reprezentativac udario ga je još jednom, a dalji sukob sprečili su ostali igrači.

U lekarskom nalazu je konstatovano da je Dukić zadobio lakši potres mozga i iščašenje zgloba, navodi se u optužnici.

Koroman se nedugo posle izvinio Dukiću i svom klubu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve