Nova vest
Fudbal

Subota, 18.02.2012.

23:01

Zvezda osigurala svoje igrače

FK Crvena zvezda potpisao je ugovor o osiguranju svojih igrača sa jednom od najvecih britanskih osiguravajućih kuća HCC iz Londona na 30 miliona evra.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na ovaj način Zvezda je osigurala tržišnu vrednost svojih igrača i osigurala ih od povreda, nesrećnog slučaja, bolesti ili prestanka igranja fudbala.

Ovakva vrsta osiguranja je veoma retka izvan Velike Britanije i SAD, a Zvezda je prvi klub na Balkanu koji je uspeo da je obezbedi za svoje igrače.

Na ovaj način osiguravaju svoje igrače skoro svi klubovi engleske Primijer lige imaju kao i nekoliko vodećih španskih klubova.

Kako saznajemo, vrednost polise iznosi 30 miliona evra a englesko osiguranje je procenilo da je vrednost tima moguće povećati u ovom trenutku do 36,5 miliona evra. Potpisivanje ove polise odnosno potvrda vrednosti zvezdinog tima uklapa se u strategiju kluba koji je od ove zime odlučio da se oslanja uglavnom na igrače iz Srbije kao i na mlade igrače. Poznato je da u ovom trenutku dve trećine mladih reprezentativaca Srbije igra upravo u Crvenoj zvezdi tako da je ova polisa osiguranja na neki način potvrda da budućnost ima i srpski fudbal.

Svi igrači Crvene zvezde su dobili procenjenu vrednost a od 1. februara im je osigurana tržišna vrednost kao i vrednost u slučaju povreda ili završetka karijere. To praktično znači da je Zvezda obezbedila da osiguranje njenim igračima u slučaju povrede isplaćuje platu koju imaju prema ugovoru sa klubom kao i da dobiju odštete u slučaju prestanka igranja fudbala.

Potpisivanje ove polise, pomoći će rukovodstvu Zvezde da uspešno završi dva velika projekta o kojima pregovara skoro godinu dana. Rukovodstvo Zvezde, kako saznajemo, već skoro godinu dana pregovara sa nekoliko velikih evropskih i kineskih investitora o ulaganju u klub, a činjenica da je jedno od najvećih evropskih osiguranja potvrdilo da je u ovom trenutku najmanja vrednost zvezdinog tima 30 a najveća 36,5 miliona evra verovatno će pomoći da se ti pregovori brže i uspešno završe. Pored toga, kako saznajemo, rukovodstvo kluba je u završnoj fazi dogovora sa jednom od najvećih kineskih kompanija o finansiranju izgradnje novog stadiona čija je vrednost oko 600 miliona evra. Projekat izgradnje stadiona predstavljen je javnosti pre godinu i po dana i uradio ga je jedan od najpoznatijih portugalskih arhitekata Mario Sua Kay.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve