Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 13.02.2012.

12:47

Selektor Zambije: Niko nije verovao

Selektor Zambije Erve Renar priznao je da uoči starta Kupa afričkih nacija niko u njegovom timu nije verovao u osvajanje titule šampiona.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

“Ovo je nešto ogromno, neverovatno. Niko od nas nije, pre početka turnira, mogao da očekuje titulu. Znamo da nismo najbolja ekipa, ali su nas ogromna snaga i energija gurale napred”, rekao je Erve sumirajući utiske posle osvajanja titule u Librvilu, glavnom gradu Gabona.

Zambija je u finalu, posle penala savladala favorizovanu Obalu Slonovače sa 8:7. Posle 120 minuta nije bilo golova.

‘Slonovima’ je to bio drugi poraz u finalu posle izvođenja penala, prethodni im se to desilo 2006. godine u duelu sa Egiptom. Na obe utakmice Didije Drogba je promašio penal.

Nismo očekivali ovakvo finale. Veoma smo razočarani, nismo imali sreće, promašili smo penal u regularnom toku meča i to nam je urušilo samopouzdanje. Odigrali smo dobro, ali moramo da čestitamo Zambiji”, izjavio je selektor Obale Slonovače Fransoa Zaui.

Njegova ekipa ostala je bez titule iako nije primila nijedan gol u regularnom toku na ovogodišnjem turniru.

Finalna utakmica u Librvilu počela je minutom ćutanja u znak sećanja na 74 osobe koje su nedavno poginule na stadionu u egipatskom gradu Port Saidu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve