Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.01.2012.

23:50

Ludnica na Kamp Nou, Barsa prošla!

Fudbaleri Barselone plasirali su se u polufinale španskog Kupa Kralja. U revanšu četvrtine finala Barselona i Real Madrid odigrali su nerešeno 2:2 (2:0).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Barsa je među četiri najbolja prošla sa ukupnih 4:3 pošto je u prvom meču na 'Bernabeu' slavila, tada sa 2:1.

Revanš na 'Kamp Nou' bio je izuzetno zanimljiv. Real se ispromašivao u prvom delu, Barsa je nakon 45 minuta imala 2:0 posle golova Pedra i Alvesa, ali je u poslednjih 20-ak minuta morala da strepi.

Na 2:1 smanjio je Ronaldo u 68. minutu, a četiri minuta kasnije Karim Benzema je postavio konačan rezultat. Madriđani su meč završili sa desetoricom pošto je u samom finišu zbog drugog žutog kartona isključen Serhio Ramos.

Real je mogao da povede već u desetoj sekundi! Posle loše reakcije Pikea lopta je u šesnaestercu Barse došla do Iguaina koji je bio neprecizan. Real je u prvih pola sata igre bio ofanzivniji, stvarao više prilika pred golom Pinta ali nije uspeo da postigne gol. Murinjo je ponovo u startnih 11 uvrstio svog zemljaka Pepea. U 25. minutu posle fantastičnog šuta Mesuta Ozila lopta je pogodila prečku.

Barsa u 42, minutu dolazi do vođstva, Mesi je sa ivice šesnaestereca sjajno na levoj strani pronašao rezervistu Pedra koji je lako savladao Kasiljasa.


Pedro je u igru ušao posle pola sata igre umesto Inijeste koji se povredio posle faula Arbeole nad njim. Pet minuta kasnije Barselona postiže i drugi, efektan gol, strelac je bio Dani Alves.



Murinjo je u prvih 15ak minuta drugog poluvremena napravio tri izmene. Prvo je Granero zamenio "požutelog" Dijaru, a u 61. minutu su Benzema i Kaljehon zamenili Kaku i Iguaina.

Prvi gol Madriđani postižu u 68. minutu kada je Ozil proigrao Ronalda, koji je uspeo sa ivice peterca da pogodi praznu mrežu Pintovog gola pošto je pretrčao iskusnog golmana.



Kao Barselona u prvom poluvremenu, Real za samo pet minuta postiže dva gol. Rezervista Benzema je postigao gol za izjednačenje u 72. minutu. Realu je poništen gol Serhia Ramosa posle kornera zbog faula u napadu, prema sudijskoj proceni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve