Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.01.2012.

14:52

Zvezda dobila, debi Asamoe

Fudbaleri Crvene zvezde dobili su i drugu prijateljsku utakmicu na pripremama za nastavak sezone u Budvi, a savladali su Petrovac 2:1 (2:0).

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Ekipa Roberta Prosinečkog pobedu je ostvarila golovima Darka Lazovića u prvih pola sata meča, a konačan rezultat postavio je Leverda desetak minuta pre kraja.

Prosinečki je na teren izveo postavu koja bi mogla da predstavlja tim koji će u drugom delu sezone pokušati da nadoknadi zaostatak za liderom JSL. Jedina velika promena je solidan debi Netanijela Asamoe koji je na probi.

Robert Prosinečki je posle meča bio izuzetno zadovoljan igrom po veoma lošem terenu.

Mladi igrač iz Gane po izuzetno teškom i blatnjavom terenu nije mogao mnogo da pokaže, s obzirom da se oslanja na brzinu. Ipak, Asamoa nije bio nevidljiv s obzirom da je aktivno učestovao u većini akcija "crveno-belih".

Već u desetom minutu Zvezda je napravila prvu ozbiljniju akciju, a posle kombinacije Evandra i Kadua na sredini terena, lopta je došla do Asamoe, pa do Darka Lazovića na desnoj strani, koji je ušao u kazneni prostor i šutirao levom nogom preko gola.

Dva minuta kasnije Zvezda je povela Po levoj strani su kombinovali Kasalica i Petković, koji je uputio centaršut u sredinu kaznenog prostora, defanzivac domaćina Golubović je nespretno reagovao i pogodio okvir svog gola. Lopta se potom odbila pravo na nogu Lazoviću, kome nije bilo teško da je sprovede u mrežu.

U sledećem napadu, Lazović i Kasalica su agresivnim presingom oduzeli loptu odbrani Petrovca, a strelac prvog gola je izašao sam ispred Popovića, koji je sjajnom intervencijom sprečio da Zvezda duplira prednost. Nekoliko trenutaka kasnije Popović je još jednom sjajno intervenisao posle šuta Milivojevića sa 16 metara.

Na isteku 30. minuta igre Zvezda je stigla od 2:0. Lopta je iz sredine terena stigla do Lazović, mladi reprezentativac Srbije je ušao u kazneni i sa 15 metara loptu poslao u suprotan ugao gola rivala.-

Najbolju šansu Asamoa je imao u 34. minutu kada je iz gužve u kaznenom prostoru dva puta šutirao, ali su se oba puta defanzivci domaćina blokirali udarac.

U drugom poluvremenu Prosinečki je izvršio nekoliko izmena. Stojković je na poziciji desnog beka zamenio Mikića, dok su umesto Tošića i Maksimovića na pozicijama centralnih bekova zaigrali Krneta i Mihajlović.

Nikola Petković je svoje mesto levog beka ustupio Filipu Mladenoviću, a Srđan Mijailović je zamenio Luku Milivojevića koji je zabeležio prve minute u “crveno-belom” dresu.

Brazilci Evandro i Kadu su takođe zamenjeni, a na njihovim pozicijama zaigrali su Dimitrijević i Janković. Kasalica i dvostruki strelac Lazović, svoja mesta su ustupili Marku Vešoviću i još jednom debitantu, Marku Miriću.

U petom minutu nastavka Zvezda je stigla do nove gol šanse, ali se Vešović spetljao u kaznenom prilikom pokušaja centaršuta pa je lopta pogodila gornji deo prečke.

Poslednjih pola sata meč je protekao u znako crnogorskog tima. Nakon slobodnog udarca sa dvadesetak metara, istakao se rezervni golman Zvezde Kirovski koji je odbio loptu do napadača Petrovca, a zatim još jednom odlično reagovao nakon šuta i sprečio promenu rezultata.

U nastavku utakmice mladi Ognjen Ožegović zamenio je Asamou, i vrlo brzo pokušao na atraktivan način “makazicama“ da zatrese mrežu, ali ga je jedan defanzivac domaćina izblokirao. Petrovac je 12 minuta pre kraja najavio promenu rezultata, domaći tim je najpre pogodio prečku, a potom je Kirovski zaustavio šut posle odbijene lopte.

Ipak, tri minuta kasnije Petrovac je smanjio. Mijailović je na 20 metara od gola izgubio loptu, čemu je umnogome kumovao i katastrofalan teren. Leverda je ukrao loptu i sa 16 metara šutirao pod prečku istrčalog Kirovskog, i postavio konačan rezultat utakmice.

Meč je pratilo oko 1.00 navijača. Već u četvrtak 26. januara izabranici Roberta Prosinečkog će imati novu proveru, a rival je Zeta. Utakmica će se igrati u Golubovcima.

Poslednja provera je zakazana za subotu 28. januar, a fudbaleri Zvezde će tom prilikom putovati u Trebinje na duel sa Leotarom.

Petrovac: Popović, Radulović, Graovac, Mihailović, Grbović, Šofranac, Golubović, Zvicer, Muhović, Jovanović, Živović

Crvena zvezda: Bajković (Kirovski), Mikić (Stojković), Tošić (Krneta), Maksimović (Mihajlović), Petković (Mladenović), Milivojević (Mijailović), Evandro (Dimitrijević), Kadu (Janković), Lazović (Mirić), Kasalica (Vešović), Asamoa (Ožegović)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve