Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.01.2012.

13:42

Vedad Ibišević pojačao Štutgart

Bosanskohercegovački reprezentativac Vedad Ibišević prešao je u Štutgart za 5,5 miliona evra.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Iako je bio meta Premijerligaša Blekburna i Evertona, najbolji strelac Hofenhajma je odlučio da karijeru nastavi u Bundesligi potpisavši četvoroipogodišnji ugovor sa "švabama".

Ibišević je postigao pet golova ove sezone, a ukupno je tokom karijere u Hofenhajmu bio strelac 48 puta na 122 utakmice.

On je u prvom delu sezone odigrao samo 10 utakmica s obzirom da nije uvek bio prvi izbor trenera Holgera Stanislavskog.

“Oduševljen sam dolaskom u Štutgart. To je klub sa velikim potencijalom. Ja ću da odradim svoj deo i dokazati se golovima. Posebno se radujem atmosferi na “Mercedes Benc areni”, rekao je Ibišević.

Štutgart već pet kola ne zna za pobedu, a u prvom kolu drugo dela sezone u Bundesligi poražen je od Šalkea u Gelzenkirhenu sa 3:1.

“Dogovorili smo se sve sa igračem. Želimo da dovedemo Ibiševića i Ibišević želi da se priključi našem klubu“, potvrdio je sportski direktor Štutgarta Fredi Bobić.

Ibišević je u “Raj-Nekar arenu“ u Hofenhajmu stigao 2007. godine, a poslednjih meseci se spekulisalo da bi mogao da pređe u Premijer ligu.

Finansijer Hofenhajma Ditmar Hop je uporno pokušavao za zadrži 27-godišnjeg Bosanca isticavši da bi njegov odlazak bio “preveliki rizik“.

“Ja sam protiv prodaje Vedada Ibiševića. Potreban nam je u timu za drugi deo sezone u Bundesligi. Njegov odlazak će da nas sigurno oslabi. Mi smo u stvari previše blizu zone ispadanja“, rekao je Hop.

Hofenhajm je tačnije osmi na tabeli Bundeslige sa 23 boda iz 18 kola. Najbliži tim iz zone ispadanja je Kajzerslautern sa samo pet bodova manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve