Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.01.2012.

05:58

Abidal usrećio bolesnog mališana

Tokom posete mališanima obolelim od raka igrač Barselone Erik Abidal, koji se izborio sa opakom bolešću, poklonio je svom obožavatelju sat od 30000 dolara.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Mali Huan Garsija, koji je operisao tumor na mozgu, je toliko impresioniran Abidalom, da je grleći njegov dres otišao na operaciju.

"Rekao sam svom sinu da u glavi ima ono što je Abidal imao na jetri, a on mi je rekao da mu nabavim Erikov dres i da će se boriti kao on u finalu Lige šampiona", priča dečakov otac.

Pet meseci kasnije, u bolnicu je ušao Abidal, ne znajući za priču oko dresa. Kada ga je video mali Huan je briznuo u plač, a igrač Barselone je momentalno skinuo preskupi Roleks i poklonio ga detetu.

Odbio je sve pokušaje da sat primi nazad, a dečakovom ocu je rekao da "ga ne zanima koliko sat vredi, već želi da dečak bude srećan".

"Prihvatio nas je kao svoje i ohrabrivao je mog sina da izdrži. Poseta fudbalera Barselone je uticala da se deci podigne duh, više nego medicina. Mnogo sam mu zahvalan zbog svega", rekao je otac malog Huana Garsije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve