Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.01.2012.

11:40

Vukić ostaje u Partizanu

Iako se poslednjih dana mnogo spekulisalo o njegovom odlasku, Zvonimir Vukić ostaće u Partizanu još najmanje godinu dana.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vukiću je na kraju prvog dela sezone istekao ugovor sa ’crno-belima’, ali je posle nekoliko dana pregovora postigao novi dogovor sa šampionom Srbije.

Dogovor je postignut u utorak ujutro, posle sastanka sa predsednikom Partizana Draganom Đurićem, koji je insistirao da ugovor bude na godinu dana. Vukić je želeo da produži ugovor na dve godine, ali je pristao na Đurićeve uslove.

Moja lična želja, ali i želja koordinatora za sportska pitanja Alberta Nađa bila je da Vukić ostane kod nas. Nismo želeli da prekinemo saradnju sa njim, ali zbog njegovog godina, ali i prekomande mladih igrača iz Teleoptika, nismo mogli da pristanemo na dužu saradnju. On je to razumeo i bez problema smo se dogovorili“, rekao je Đurić za B92.

Nađ je, takođe, istakao da Lamin Dijara za sada ostaje u Partizanu, pošto nije došlo do dogovora sa kazahstanskom Aktobeom, dok je Luka Stojanović bez dozvole prešao u lisabonski Sporting. Zanimljivo je Stojanovićev menadžer Pini Zahavi, čovek koji je doveo Avrama Granta u Partizan.

Ostojić i Jojić profesionalci

Pored toga, Partizan je dobio pojačanja u vidu Miloša Jojića i Miloša Ostojića, dosadašnjih igrača Teleoptika, koji su potpisali prve profesionalne ugovore na četiri godine. Jojić je 1992. godište, dok je Ostojić godinu dana stariji, a obojica su istakli da im je velika čast što će igrati u ’crno-belom’ dresu.

Ostojić je već tri godine u planu da se priključi prvom timu, ali su ga brojne okolnosti sprečile da to učini ranije. Ove jeseni pružao je odlične partije na mestu štopera, odlikuje se dominantnom skok igrom. Prošao je kompletnu školu Partizana, jer je 'crno-beli' tabor stigao kao devetogodišnjak 2000. godine, a sada kao uzore izdvaja Mladena Krstajića i Stefana Savića.

Ogromna mi je čast što sam potpisao ugovor i trudiću se da opravdam poverenje ljudi iz kluba“, rekao je Ostojić.

Jojić je stigao u Partizan 2003. godine iz kluba Jedinstvo Lifam iz Stare Pazove sa 11 godina, pa je i on prošao sve selekcije u Partizanovoj školi. Igra na mestu centralnog veznog igrača, a jesenas je svojim odličnim igrama naterao stručni štab 'crno-belih' da počne ozbiljno o njemu da razmišlja.

Od kada sam stigao u Partizan, sanjao sam da zaigram za prvi tim i velika mi je čast što ću igrati uz legendarnog kapitena Sašu Ilića“, rekao je Jojić.

Posle problema oko priprema u Dubaiju, ’crno-beli’ su odlučili da ih obave u Izraelu, a tamo putuju u sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve