Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.01.2012.

14:50

Đurić: "Ovo je bio pokušaj puča"

Predsednik FK Partizan Dragan Đurić izjavio je za sajt kluba da je nekadašnji trener tog kluba Aleksandar Stanojević obmanut od strane svojih savetodavaca.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

On je rekao da se prema Stanojeviću ponašao očinski, da ne želi nikakvu polemiku sa njim, ali da zbog javnosti mora neke stvari da pojasni.

"Ja sam prema Stanojeviću uvek imao očinski odnos, njemu je to veoma dobro poznato, pa ću mu dati još jedan očinski i prijateljski savet.

"Obmanjuju te tvoji savetodavci i mentori kada ti kažu da sačekaš da "situacija dobije drugi epilog". Partizan je suviše veliki klub da bi dopustio da neformalna grupica besposličara u njemu režira bilo kakav epilog", rekao je Đurić.

Đurić je istakao da su veoma ružne optužbe koje je Stanojević izneo na račun potpredsednika Branka Ružića, koji mu je, kako je naveo, rekao da Partizan ne mora peti put uzastopno da bude šampion.

"To je ružan i prizeman pokušaj uplitanja politike u fudbal, u odnose u Partizanu. Čemu takva niskost", pita Đurić.

Predsednik Partizana tvrdi da se nikada nije bavio dovodjenjem igrača i ističe da je taj posao bio isključivo u nadležnosti sportskog sektora koji su vodili Stanojević i bivši sportski direktor Mladen Krstajić.

"Pitam se da li pokretanje priče oko Tejga i Adije ima veze sa odlukom da se proteklog leta ne angažuje Tejgo, već neki drugi igrači i sa učinkom tih igrača u dresu Partizana. Proteklih godina u Partizan je dovedeno desetine igrača, ali je problem samo taj jedan, Adija. Da li od tih brojnih pojačanja samo Adija nije opravdao očekivanja."

Đurić je ponovio da su Stanojević i Krstajić glavni krivci za eliminaciju od Šamroka, koju je nazvao "najvećim neuspehom u 56.godišnoj istoriji učešća Partizana na evro sceni".

"To je objektivna istina, koja se ne može osporiti nikakvim frazama – nikad u svojoj istoriji Partizan nije eliminisan od slabijeg rivala u Evropi. Neuspeh nam je još teže pao, jer se, kako sam rekao nalazimo u najuspešnijem periodu u istoriji kluba, jer smo u letnjem prelaznom roku uložili tri miliona evra u pojačanja, jer smo verovali u rukovodstvo sportskog sektora kluba.Krstajić i Stanojević su tada umesto da preuzmu odgovornost krenuli u napad, po njima svi su krivi, osim njih dvojice."

Đurić navodi da je u pitanju smišljenja taktika kako bi se izbegla sopstvena odgovornost i sačuvaju astronomska primanja.

"Stalno su postavljali pitanje o parama. To je najpopularnije pitanje kada neko želi da manipuliše navijačima, javnošću. Zamislite, to pitanje postavljaju oni u čijim se džepovima nalazi dobar deo tih para. Pa, Krstajić je za dve godine u Partizanu kao igrač primio neto 792.775 evra, što za klub predstavlja bruto trošak od preko milion evra, jedan je od najplaćenijih igrača u istoriji kluba. Stanojeviću smo od jula meseca prošle godine povećali ugovornu naknadu na približno 16.000 evra mesečno, onosno 20.000 bruto.To je cena njihove ljubavi prema crno-belim bojama u koju se kunu svaki dan", rekao je između ostalog Đurić i poručio da jedva čeka Skupštini kluba jer je uveren da od sadašnjeg Upravnog odbora nema boljeg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve