Nova vest
Fudbal

Sreda, 11.01.2012.

15:36

A Ronaldu od Mesija - čista nula

Kapiteni i selektori fudbalskih reprezentacija otkrili su za koga su glasali u izboru za Zlatnu loptu a Mesi Ronaldu nije dao nijedan bod.

Izvor: B92, Vijesti

Autor:B92, Vijesti

Default images

Mesi je pet bodova dao Ćaviju, tri Inijesti, jedan Agueru, 'zvezda izbora' je i Zlatan Ibrahimović koji je Gvardioli dao maksimalan broj bodova iako ga je ovaj 'oterao'.

Kapiten reprezentacije Engleske Džon Teri glasao je za Ćavija, drugi je bio Mesi.

Podgoričke 'Vijesti' bave se i 'nestankom' selektora reprezentacije Crne Gore Branka Brnovića i kapitena ekipe Mirka Vučinića i konstatuju da je jedini glas iz te države stigao od redakcije tog lista.

"Brnović i Vučinić uopšte nisu uvršteni na spisak, za razliku od kapitena i selektora ostalih reprezentacija svetskog fudbala, poput Brazila, Argentine, Španije, ili Andore, Ruande, Omana, Mozambika..." pišu 'Vijesti' ali i pretpostavljaju da je krivica na Savezu.

"Kako se i zašto dogodio ovaj gaf zaista je teško objasniti. Verovatno da krivica nije Branka Brnovića, niti Mirka Vučinića, jer FIFA ne kontaktira kapitene i selektore lično, već šalje formulare nacionalnim fudbalskim savezima. U FSCG ili nisu želeli da glasaju, ili su propustili da registruju obaveštenje Svetske fudbalske federacije. Trećeg odgovora nema, jer je teško poverovati da je Fifa poslala formulare svim savezima, a da je pritom propustila da ih adresira Fudbalskom savezu Crne Gore."

Mesi je u izboru Frans fudbala i FIFA dobio 47,8 odsto glasova selektora, kapitena reprezentacija i sportskih novinara, dok je Kristijano Ronaldo bio drugi sa 21,6 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve