Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.01.2012.

15:05

Novi Pazar doveo pojačanja iz BiH

Ofanzivni fudbaleri iz Bosne i Hercegovine Admir Raščić i Feđa Dudić prva su pojačanja Fudbalskog kluba Novi Pazar u zimskom prelaznom roku.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Trener novopazarskog kluba Ljubomir Ristovski izrazio je očekivanje da će angažovanje tih igrača doprineti efikasnijoj igri tima u drugom delu prvenstva.

"Imali smo dobre informacije o njima i mislim da će značajno pojačati konkurenciju u napadu, gde dosta toga nije funkcionisalo u jesenjem delu sezone", rekao je Ristovski.

Novi Pazar je u prvom delu sezone osvojio 11 bodova što je bilo dovoljno za 14. mesto na tabeli među 16 timova. Raščić (30) je na Gradski stadion stigao iz sarajevskog Olimpika, gde je prošle jeseni na 12 prvenstvenih utakmica postigao dva gola.

Taj fudbaler je ranije nastupao za norveški Sandefjord, Sarajevo, slovenačku Belu Krajinu i Željezničar, a odigrao je i dve utakmice za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine (obe protiv Japana, 2006. i 2008. godine).

Dudić (28) je u poslednjoj polusezoni postigao tri gola na 12 utakmica u dresu bosanskohercegovački GOŠK-a iz Gabele, a ranije je igrao za Varaždin, Travnik, Željezničar, Brotnjo, Sarajevo i Zagreb.

Pored njih dvojice, po rečima trenera Ristovskog, Novopazarce bi mogli da pojačaju još golman i štoper.

"Ostali smo sa po dvojicom golmana i štopera, pa te linije moramo ojačati. Nadam se da ćemo zadržati okosnicu tima, pošto ja nisam pristalica silnih odlazaka i dolazaka na svakih šest meseci", kazao je Ristovski.

Ugovori sa Novim Pazarom istekli su Edinu Ferizoviću, Vladanu Spasojeviću, Zoranu Šupiću i Marku Mugoši.

"Ovi igrači, najverovatnije, neće više nositi dres Novog Pazara. Ima interesovanja za još neke naše fudbalere, ali verujem da će svi ostati u klubu. Semir Hadžibulić je produžio ugovor, a Dino Caković će negde na pozajmicu", zaključio je Ristovski.

Novopazarski superligaš će pripreme za nastavak lige početi 16. januara. Sezona će biti nastavljena 3. marta, kada Novi Pazar dočekuje vodeći tim prvenstva, beogradski Partizan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve