Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.01.2012.

14:21

Bent u Čelsiju, Drogba i Kin u Vili

Aston Vila zainteresovana je da tokom januara dovede Didijea Drogbu, što bi moglo da pošalje Darena Benta u Čelsi, pišu ostrvski mediji.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Drogbi na leto ističe ugovor sa Čelsijem, a pregovori dve strane su obustavljeni s obzirom da 34-godišnji napadač ne želi ugovor na jednu, već na dve sezone.

Želju igrača iz Obale Slonovače spremna je da ispuni Aston Vila, čiji menadžer Aleks Mekliš ima ograničen budžet za zimski prelazni rok.

To mesto u budžetu Vila bi mogla da popuni prodajom svog najboljeg napadača, Darena Benta koji je prošlog januara postao najskuplje pojačanje u istoriji tima sa “Vila Parka”.

Njegovom prodajom Vila bi mogla da ispuni zahteve Drogbe od 120.000 evra za nedeljnu platu. Ipak, za Benta je izuzetno zainteresovan i Liverpul koji želi da ispravi promašeni transfer sa Endijem Kerolom.

Bent je u Birmingem stigao neočekivano iz Sanderlenda u januaru 2011. godine za čak 24 miliona funti, a od tada je bio strelac na svakom drugom meču za Aston Vilu.

Ove sezone 27-godišnji napadač je postigao šest golova u Premijer ligu, a očekuje se da bude i deo nacionalnog tima Engleske na predstojećem Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj.

Ukoliko Vila zaista proda Benta, uprava će morati da dovede zvučno ime kako bi smirila navijače koji su tokom leta gledali kako odlaze ključni igrači Stjuart Dauning (Liverpul) i Ešli Jang (Mančester junajted).

To ime mogao bi da bude Drogba koji je u centru pažnje kineskih, ruskih, američkih, al ii klubova iz Serije A.

Na leto će biti slobodan igrač, a Čelsi teško da će tražiti više od tri miliona funti za njegov transfer tokom zime. Drogba je u London stigao 2004. godine iz Marseja.

Aleks Mekliš rekao je da Aston Vila želi i napadača Robija Kina i da su šanse da on dođe na kratku pozajmicu iz Los Anđeles Galaskija 50:50%.

Mekliš je kazao da je engleski premijerligaš počeo pregovore sa Kinom, koji bi u klubu iz Birmingema igrao do marta, kada počinje nova sezone američke MLS lige.

Škotski trener rekao je da "obe strane žele da dođe do dogovora". Kin se trenutno nalazi u Londonu, gde trenira sa bivšim klubom Totenhemom.

Aston Vila se posle 20 utakmica Premijer lige nalazi na 13. poziciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve