Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.01.2012.

12:29

Milinković ne komentariše Partizan

Zorana Milinković sve češće se spominje kao kandidat za novog trenera fudbalskog kluba Partizan.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Mladi fudbalski stručnjak iza sebe već ima uspeha u karijeri, proglašen je za najboljeg trenera po izboru kolega u sezoni 2009/10, kao i za najperspektivnijeg stručnjaka po izboru FSS 2009. godine.

Često ga optužuju da je bio jedan od onih koji su insistirali da ekipa Vojvodine napusti teren, što bi mogla biti prepreka da dođe u Humsku.

“To je apsolutna neistina. Onaj ko želi lako može to da utvrdi, ali meni smeta i kad moram da pričam o tome. Ništa loše nisam utradio i ne želim da se pravdam jer za to nema razloga. A znam ko forsira tu priču i sa kojim ciljem“ , odgovara 43-godišnji Milinković, na ove optužbe.

Milinković je prošao fudbalsku školu ’crno-belih’ i u sezoni 1989/90 bio prvotimac Partizana, a svoje najveće uspehe kao trener doživeo je sa BSK-om iz Borče, Spartakom iz Subotice i Vojvodinom. Sve ekipe koje je vodio bile su među najefikasnijim u ligi.

“Fudbal obožavam, volim da radim sa mladim igračima, uživam u svemu najlepšem što igra može da ponudi“, kaže Milinković.

Subotičane je u prvoj sezoni posle povratka u elitu doveo do Evrope, dok je sa Vojvodinom uspeo dva puta da savlada Partizan u istoj sezon, što nikom drugom nije pošlo za rukom već pet godina.

Kada je prošle godine Vojvodina izgubila na Karaburmi i ispala iz šampionske trke, ostao je zapamćen po izjavi „da je kod nas sve izvesno“.

“Ostao sam ne dorečen, jer u tom trenutku nisam završio ono što sam želeo da kažem, a moje reči su potom korišćene u manipulacijama. Samo sam želeo da kažem da je redosled u srpskom fudbalu jasan i da je gotovo nemoguće da se promeni, jer će Partizan i Crvena zvezda uvek da vode glavnu reč, kao što to čine Real Madrid i Barselona u Španiji “, objašnjava Milinković.

Milinković je od leta i burnog finala sa Partizanom, kada je ekipa Vojvodine napustila teren, bez klub, ali ističe da je pauza bila njegov izbor i da mu je predah bio neophodan. Srpski trener je prošlog leta dobio ponudu da se nađe na klupi svog bivšeg kluba Anortozisa sa Kipra., a bila je tu i ponuda poljske Visle.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve