Nova vest
Fudbal

Nedelja, 25.12.2011.

19:01

Kizito u Sent Mirenu?

Reprezentativac Ugande i nekadašnji fudbaler Srema, Vojvodine i Partizan Džozef Nestroj Kizito karijeru će možda nastaviti u škotskom Sent Mirenu.

Izvor:

Autor:

Default images

Mediji iz Ugande sazanaju da će Kizito otići u Škotsku na medicinske preglede, ali da će mu biti neophodna i radna dozvola da bi u januaru postao prvotimac škotskog premijerligaša. Iako je Kizito standardan reprezentativac to neče biti dovoljno da bi automatski dobio radnu dozvolu jer to pravilo važi samo za reprezentacije koje se nalaze među prvih 70 mesta na listi FIFA.

Uganda je trenutno 89. reprezentacija sveta na listi FIFA, a 29-godišnji Kizito je do sada zabeležio 31 nastup za reprezenaciju svoje zemlje.

Kizito je slobodan igrač od 20. okotbra kada je fudbalski klub Partizan raskinuo ugovor sa njim.

Sedam godina je Kizito proveo u Srbiji igrajuči po jednu sezonu za Srem iz Sremske Mitrovice i beogradski Partizan, dok je u dresu Vojvodine u periodu od 2005. do 2010. godine na 112 utakmica postigao jedan gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve