Nova vest
Fudbal

Subota, 24.12.2011.

18:18

AS: "Ako ode Krstajić, idem i ja"

Trener Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je da će ukoliko Upravni odbor smeni sportskog direktora Mladena Krstajića i on napustiti klub.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Potpuno sam uz Krstajića! Mi sve radimo samo u interesu kluba, dok svi ostali nastupaju u ličnom interesu i radi lične promocije! Tu se i razlikujemo, jer je nama Partizan iznad svega", poručio je Stanojević za "Novosti" sa Maldiva, gde se trenutno nalazi na odmoru.

Trener "crno-belih" priznao je da su ga zvali pojedini članovi Upravnog odbora i nudili novi ugovor samo da ostane u klubu.

"Istina je da su me zvali članovi UO u nameri da me zadrže i nagovestili mi da će Krstajić biti smenjen. Ja sam im samo rekao: "Ako oterate Krleta, idem i ja!" Mislim da su sve shvatili. Ne pravimo kompromise i nemamo druge interese, naš jedini interes je uspeh Partizana", rekao je Stanojević.

Sedenje pored računara 'pojelo' mu je dane odmora, prati sva dešavanja u Humskoj iz minuta u minut.

“Naravno da sam upoznat sa svakim detaljem. Pratim sve forume, svaku izjavu, svaki mejl podrške!", potvrđuje sa sunčanih Maldiva sumorni Stanojević.

Konsultovali ste se sa Krstajićem pre nego što je istupio sa velikim brojem optužbi?

“Sve što je rečeno urađeno je da bi se javnost i svaki navijač Partizana upoznaju sa istinom. Nama je žao što je došlo do toga, svesni smo svega, ali i Krstajićev i moj nastup su u interesu kluba i za dobrobit i bolju budućnost Partizana”.

Zameraju vam što ste kao deca kluba istupili u javnosti pre nego što ste iscrpli svaku drugu mogućnost?

“Ne želimo da na ovakav način pokazujemo ljubav prema klubu, zato nam je i žao što je došlo do medijske pompe. Ali ponavljam, sve smo rekli zarad istine”, uverava trener “crno-belih”.

Da li je sve moglo da se reši u klubu?

“Rečeno je sve ovo čelnicima u lice na UO i na sekretarijatima, ali nije vredelo. Prelazili su preko svega! Morali smo javno da iznesemo detalje”.

Stojite iza svake reči koje je izgovorio sportski direktor?

“Potpuno sam uz Krstajića! Mi sve radimo samo u interesu kluba, dok svi ostali nastupaju u ličnom interesu i radi lične promocije! Tu se i razlikujemo, jer je nama Partizan iznad svega! Slično smo govorili, samo što je Krle imao i druge priče koje iskaču iz mojih ovlašćenja! Ali sam 100 odsto uz njega!”

Hoćete li da idete do kraja?

“Ne pravimo kompromise i nemamo druge interese, naš jedini interes je uspeh Partizana!”

Trenutna situacija liči na borbu za fotelje?

“Ovo nije borba za pozicije, mi stajemo u zaštitu istine i bolje budućnosti kluba. Svaka moja reč je izgovorena samo da bi se sprečila obmana javnosti!”

Krstajić je rekao da ste obojica spremni da napustite funkcije?

“Naravno, ako treba, sutra ćemo napustiti klub ako je to u interesu Partizana. Takođe, do kraja ćemo se tući za istinu! Neka me suspenduju, oteraju... Ali ja moram da se borim za klub čiji sam deo celog života!”, ne odustaje od bitke mladi trener “crno-belih”.

Bivši asovi Partizana nisu bili raspoloženi da komentarišu aktuelno stanje u klubu. Zoran Bata Mirković se zahvalio na pozivu, bivši sportski direktor Ivan Tomić je ponovio da o Partizanu može da govori samo u pozitivnom kontekstu.

“Kao navijaču kluba smeta mi negativna atmosfera koja je napravljena u javnosti, ali verujem da će se ova situacija brzo prevazići”, bilo je sve što je rekao Tomić.

Do sukoba između Krstajica i Đurića došlo je zbog izjave predsednika da je sportski sektor kluba kriv za neuspeh u kvalfikacijama za Ligu šampiona. Krstajić je potom istakao i da u Partizanu postoji cenzura.

U subotu ujutru navijači "crno-belih" su grafitima na stadionu Partizana dali podršku Krstajiću, o čijoj sudbini će u ponedeljak raspravljati Upravni odbor kluba.

Sednica Upravnog odbora Partizana biće održana u ponedeljak, a na njoj će se najverovatnije raspravljati o poverenju sportskom direktoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve