Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.12.2011.

13:58

AS: “Ne mogu da obećam titulu”

Trener Partizana Aleksandar Stanojević ocenio je da će njegov tim potvrditi titulu, samo ako u prolećnom delu prvenstva nastavi sa dobrim igrama.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pred skoro tromesečnu pauzu, crno-beli na čelu Jelen Superlige imaju deset bodova prednosti u odnosnu na najbližeg rivala, ekipu Crvene zvezde.

“Jasno je da je deset bodova prednost velika razlika. Ako nastavimo ovako potvrdićemo titulu. Mi se već spremamo za prve mečeve protiv Novog Pazara i Slobode”, rekao je Stanojević.

Stanojević je istakao da titulu ne može da obeća, ali da se nada da će je osvojiti zbog svega što su u prethodnom periodu uradili.

Naježim se kada znam da narednih šest, sedam utakmica moramo da pobedimo. Ne mogu još da obećam titulu, ali zbog svega što smo uradili nadam se da ćemo osvojiti petu uzastopnu”, istakao je Stanojević.

Stanojević je naglasio da Crvena zvezda nije kriva za trenutno stanje jer Partizan igra odlično.

Zvezda nije četvrta ili peta. Za to što se dešava nisu oni krivi, mi smo jer imamo 16 pobeda u nizu. Oni su drugi na tabeli i u polufinalu su Kupa. Protivnik nije loš, ali mi imamo neverovatan niz pobeda i hoću malo nas da hvalim”, rekao je Stanojević.

Strateg Partizana je istakao da nije verovao na početku sezone da će situacija biti ovakva.

Ne bih verovao da mi je neko rekao na početku sezone da će ovako biti. Teško je pobeđivati u kontinuitetu. Mi smo se za svaku utakmicu posebno spremali, nismo imali vremena da uživamo”, rekao trener crno-belih.

Stanojević je rekao da su posle poraza od Šamroka u kvalifikacijama za Ligu Evrope Partizanova deca iznela celu polusezonu.

Posle ispadanja iz Evrope, koncentrisali smo se na prvenstvo, a apostrofirao bih igrače kao nosioce svega ovoga. U fudbalu ništa nije slučajno, ekipu nose Partizanova deca i svi oni znaju šta znači nositi dres našeg kluba”, rekao je Stanojević.

Trener crno-belih je rekao da je njegova ekipa fudbalski vaspitana i da je definitivno drugačija od drugih.

Vaspitavani smo u duhu ljubavi prema klubu. Iskusni igrači daju ton mlađim i to je jedan od uspeha kluba. Svi se prepoznajemo u načinu razmišljanja”, rekao je Stanojević, “Voleo bih da ostanemo u istom sastavu, ali svi u klubu zajednički donosimo odluke. Imate igrače koji žele da odu, a meni nije u cilju da oni igraju. Dogovoreno je da ako neko ode, da se ne ugrozi ekipa. Možda je ovo trenutak da nekom mlađem oslobodimo mesto”.

Stanojević je ocenio da je talentovani Lazar Marković kompletan igrač i da ga klub sigurno neće prodati u zimskom prelaznom roku bez obzira kakva ponuda stigne.

Lazar Marković je najveći talenat sa kojim sam radio. Ne pamtim kada sam video igrača sa takvim sposobnostima”, ocenio je Stanojević.

Igrači Partizana u ponedeljak imaju poslednji trening ove godine na kojem će im trener dati instrukcije za individualne pripreme do sledećeg okupljanja ekipe, a Stanojević je istakao da je odmor potreban zbog izuzetno teške i naporne sezone. Crno-beli pripreme za prolećni deo sezone počinju 16. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve