Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.12.2011.

12:33

SP: Al Sad protivnik Barselone

Šampion Azije Al Sad plasirao se u polufinale Svetskog kupa u Tojoti i tako izborio duel sa Barselonom, najboljim timom u Evropi.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Katarski klub je na startu takmičenja u Japanu pobedio Esperansu iz Tunisa sa 2:1 i zasluženo došao do prilike da se bori za plasman u finale elitnog takmičenja.

Al Sad je do vođstva došao u 33. minutu preko Kalfana Al Kalfana, posle asistencije Kadera Keite, da bi prednost tima iz Dohe udvostručio kapiten Abdula Koni samo tri minuta kasnije.

Tunižanski predstavnik uspeo je da smanji na 2:1 golom Ousame Daragija na isteku prvog sata igre i tako produži nadu da može da se vrati u meč, ali, ipak, nije uspeo da dođe do preokreta. Fudbaleri Esperanse dva puta su još uspeli da zatresu mrežu Al Sada u finišu utakmice, ali je oba puta gol bio poništen zbog ofsajda. Zbog toga su besni navijači zasuli teren raznim predmetima, dok su igrači oba tima bili veoma nervozni, ali nije bilo većih incidenata.

Barselona je najbolji tim na svetu, ali je sve moguće u fudbalu”, rekao je trener Al Sada Horhe Fosati, “Ako ostanemo na zemlji i verujemo u sebe, možemo i do iznenađenja”.

U drugom meču četvrtfinala, japanska Kašiva je posle bolje izvođenja penala slavila protiv Montereja iz Meksika, pošto je posle 120 minuta rezultat bio 1:1. Domaći tim tako je osigurao polufinalni duel sa Santosom.

Polufinalni dueli igraju se se 15. decembra, a aktuelni evropski i svetski šampion u Japan se uputio odmah po završetku 163. izdanja ‘El klasika’, u kojem je sa 3:1 slavio protiv madridskog Reala.

Više o Svetskom klupskom prvenstvu možete da pročitate u našoj rubrici ‘Teme’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve