Nova vest
Fudbal

Subota, 10.12.2011.

21:42

Bas Dost dao 5 golova za Herenven!

Napadač Herenvena Bas Dost postigao je svih pet golova u pobedi svog tima nad Ekselsiorom (5:0) u meču 16. kola holandske Eredivisie.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Dost je tako izbio na prvo mesto liste strelaca sa 14 pogodaka. Srpski fudbaler Filip Đuričić odigrao je svih 90 minuta za pobednički tim.

Zvezda dana Bas Dost ima 22 godine, karijeru je počeo u Emenu, potom je prešao u Herakles, a od 2010. član je Herenvena. U ostalim mečevima lider na tabeli AZ Alkmar dobio je De Grafšap sa 4:0, dok je Tvente bio bolji od NEC Najmejhena sa 2:0.

Pogotke za AZ dali su Maher i Poulsen u prvom poluvremenu, a zatim je Vormgor postigao autogol pre nego što je Benšop ’overio’ trijumf Alkmara.

Tvente je do devete pobede u šampionatu došao golovima De Jonga i Čadlija i privremeno je preuzeo drugu poziciju na tabeli. Međutim, PSV je Mertensovim 13. golom u sezoni savladao Bredu i vratio se na drugo mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve