Nova vest
Fudbal

Subota, 10.12.2011.

19:41

Mamić: "Ne smemo da komentarišemo"

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske (NHS) Vlatko Marković oglasio se posle sednice Izvršnog odbora Saveza povodom korupcijske afere u hrvatskom fudbalu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"To je tragedija što se dogodilo. Trenutno ništa ne možemo da udarimo dok nam pravosudni organi ne isporuče zvanične papire, isto tako mi se nećemo moći javno izjašnjavati. Jasno je da smo tužni, tu nema dileme", istakao je Marković.

Podsetimo, tajnom akcijom USKOKS (Agencija za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala), uz pomoć predsednika Hajduka Hrvoja Maleša, uhapšeni su ubog primanja mita i zloupotrebe položaja Željko Širić, potpredsednik HNS i Stjepan Đedović, predsednik sudijske komisije.

Maleš je bio USKOK-ov “agent“ i označenim novčanicama razotkrio Širića i Đedovića koji su od predsednika Hajduka tražili 95 hiljada evra za pošteno suđenje.

U Zagrebu se sastao Izvršni odbor HNS-a kojoj su prisustvovali Vlatko Marković, Đuro Bukvić, Pero Vićan, Branko Laljak, Miroslav Uljan, Stipe Čačija, Stjepan Merkaš, Zdravko Mamić, Korado Soldatić, Stjepan Križarić, Ante Kulušić, Drago Lucić i Paško Viđak.

Zanimljivo, vest o hapšenju visokih funkcionera hrvatskog fudbala većina članova Izvršnog odbora dobila je tek na skupu u Rusanovoj 13.

“Svi smo u šoku. Vlada opšta konsternacija. Bili su ovde ljudi iz USKOK-a i rekli nam da zbog istrage ne smemo ništa da komentarišemo“, rekao je Zdravko Mamić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve