Nova vest
Fudbal

Subota, 10.12.2011.

15:50

Zvezda ponovo nadigrana na Marakani

Fudbaleri Vojvodine pobedili su Crvenu zvezdu sa 2:0 (0:0) u 15. kolu Jelen Superlige Srbije i tako im prišli na dva boda zaostatka na tabeli.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Novosađane je do velike pobede na praznoj "Markani" predvopdio rezervista Miroslav Stevanović koji je u 66. minutu doneo prednost "lalama", a onda tri minute pre kraja asistirao Marku Ljubinkoviću za potvrdu pobede.

Novosadski "crveno-beli" bili su bolji tim i imali su mnogo više šansi od Beograđana, koji će posle ovog poraza otići na zimsku pauzu sa 10 bodova zaostatka za vodećim Partizanom.

Vojvodina je igrala brže i opasnije, a Zvezda je prvu priliku imala tek u finišu prvog poluvremena. Voša je prvi put zatresla mrežu u 11. minutu posle kornera, ali je pogodak Slobodana Medojevića poništen zbog prethodnog faula nad golmanom Zvezde Bobanom Bajkovićem.

Georgi Merebašvili je četiri minuta kasnije iskoristio nesporazum Lija Adija i Srdjana Mijailovića, ali je sa ivice šesnaesterca šutirao preko gola. Bajković je odbranio još dva šuta Novosadjana, pre nego što su gosti u 35. minutu imali najbolju priliku za gol.

Petar Škuletić je posle dodavanja Merebašvilija bio brži od Nikole Petkovića i probao je iskosa sa oko šest metara da lobuje golmana Zvezde, ali je lopta završila reko gola.

Zvezda je prvu šansu imala u 41. minutu, kada je Evandro glavom uputio loptu, ali pravo u golmana Vojvodine Nemanju Supića.

Miloš Dimitrijević imao je još jednu šansu za domaćine, ali je njegov šut sa oko 20 metara završio preko gola, dok je Petković sa ivice šesnaesterca pogodio spoljni deo mreže Vojvodine.

Ključni trenutak utakmice desio se u 60. minutu, kada je trener Vojvodine Dejan Vukićević iz igre izveo Škuletića i uveo Stevanovića, koji mu se odužio golom i asistencijom.

Samo šest minuta minuta kasnije Umaru Abubakar je u kontranapadu bio brži od Bajkovića, koga je obišao i uputio povratnu loptu koja je uz mnogo sreće došla do Stevanovića, koji je sa oko 15 metara po zemlji poslao loptu u mrežu pored nemoćnog Adija na gol liniji.

U 87. minutu Stevanović je iskoristio neopreznost Adija, uzeo mu loptu i na suprotnoj strani pronašao Ljubinkovića koji je lako postgao gol.

Vojvodini je jedan gol poništen zbog ofsajda. Zvezda u drugom poluvremenu praktično nije stvarala šanse, osim šuta Dimitrijevića sa oko 20 metara, koji je Supić odbranio, i šuta Lazovića iz slobodnog udarca, koji je završio preko gola.

Prolećni deo sezone počinje 3. marta, kada će Crvena zvezda dočekati Spartak Zlatibor vodu, a Vojvodina gostovati Radničkom u Kragujevcu.

Crvena zvezda: Bajković, Mijailović, Adi, Mikić, Petković, Kovačević, Dimitrijević, Evandro, Lazović, Borha, Kaluđerović. Rezerve: Vesić, Savio, Stojković, Janković, Jeremić, Vešović, Mezenga.

Vojvodina: Supić, Vulićević, Branković, Medojević, Mojsov, Trajković, Škuletić, Ljubinković, Merebašvili, Abubakar, Bojović. Rezerve: Janošević, Pavlović, Mitošević, Karan, Ajuru, Stevanović, Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve