Nova vest
Fudbal

Petak, 02.12.2011.

19:48

Džajić u idealnom timu svih EP!

Najbolji fudbaler naše zemlje u prošlom veku Dragan Džajić uvršten je od strane sajta ’goal.com’ u idealnu postavu u istoriji svih EP.

Izvor: B92, goal.com

Autor:B92, goal.com

Default images

Uoči žreba za EP 2012. na sajtu je napravljena idealna postava u formaciji 3-4-1-2, a na levom krilu je legendarni fudbaler Crvene zvezde.

Osim Džajića nijedan igrač sa prostora bivše SFRJ nije se našao u postavi. Idealni tim čine Dino Zof, Matijas Zamer, Franc Bekenbauer, Paolo Maldini, Vilfrid van Mor, Ginter Necer, Zinedin Zidan, Mišel Platini, Gerd Miler i Marko van Basten.

„Smatran je jednim od najboljih levih krila u Evropi svih vremena. Džajić je proglašen za najboljeg igrača Evropskog prvenstva 1968. godine. Predivnim lob udarcem u polufinalnoj utakmici protiv Engleske odveo je svoj tim u finale na megdan Italiji, gde je takođe bio strelac. Jugoslavija je bila blizu pobede, ali je Anđelo Domengini izjednačio i "zakazao" reprizu, u kojoj su Italijani pobedili sa 2:0. Na prvenstvu 1976. godine u polufinalu protiv Zapadne Nemačke je doneo vođstvo od 2:0, ali su Nemci slavili posle produžetaka sa 4:2. Džajić je bio vrhunski dribler sa 'očaravajućom' levicom", navodi se u Džajićevom opisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve