Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.11.2011.

16:48

Del Pjero igra 700. utakmicu

Kapiten Juventusa Alesandro del Pjero u subotu će protiv Lacija u Rimu odigrati svoju 700. profesionalnu utakmicu u karijeri.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Del Pjero igra svoju poslednju sezonu za torinski klub, pošto je predsednik "Stare dame" Andrea Anjeli prošlog meseca saopštio da neće produžiti ugovor sa njim.

On je na 699 utakmica postigao 286 golova, od kojih je samo jedan dao u dresu Padove u sezoni 1992/1993. Nakon toga prešao je u Juventus, a u torinskom klubu drži čitav niz rekorda.

Pored toga, 37-godišnji Del Pjero je za reprezentaciju Italije odigrao 91 utakmicu i postigao 27 golova.

"Ove sezone više sedim na klupi nego što igram, ali sam oduševljen zbog serije sjajnih rezultata kluba. Prvi smo na tabeli i sada ne želim da razmišljam o budućnosti", rekao je Del Pjero italijanskim medijima.

Njegov menadžer Enco Bronceti nedavno je izjavio da se za Del Pjera interesuje nekoliko klubova iz SAD, među kojima su Njujork Red Bul i novi šampion Los Anđeles Galaksi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

10 h

U fokusu

Vidi sve