Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.10.2011.

10:56

Teri pod istragom zbog rasizma

Fudbaler Čelsija Džon Teri nalazi se pod istragom policije jer je na rasnoj osnovi vređao Antona Ferdinanda, igrača Kvins Park Rendžersa, na meči ta dva tima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle nedeljnog duela na stadionu “Loftus Roud”, završenog pobedom domaćina sa 1:0, na internetu su se pojavili snimci na kojima Teri vređa odbrambenog igrača Rendžersa koristeći rasističke uvrede, a sve to policiji prijavio je jedan od gledalaca.

Teri je negirao te navode, ali su se zvaničnici Kvins Park Rendžersa sastali sa Ferdinandom da bi prodiskutovali da li njihov igrač želi istragu povodom tog incidenta. Prema pojedinim izvorima, Ferdinand i Rendžersi bi posle tog sastanka trebalo da zatraže od Fudbalske asocijacije Engleske (FA) da istraže incident, dok je policija u Londonu već pokrenula istragu.

Možemo da potvrdimo da je policija obaveštena o incidentu koji se desio u nedelju, 23. oktobra, u kojem je bilo vređanja na rasnoj osnovi. Taj slučaj trenutno ispituju nadležni u Hemersmitu i Fulamu”, kaže se u saopštenju policije.

Povodom optužbi oglasio se i Teri, koji je rekao da nije nikoga vređao i da je čak posle utakmice porazgovarao sa Ferdinandom.

Nikada ne bih rekao tako nešto i žao mi je što ljudi misle drugačije. Znam Antona dugo i razgovorao sam sa njim posle utakmice i između nas nije bilo nikakvih problema. Čestitao sam mu na pobedi, a on me nije optužio da sam se nepristojno poneo. Jasno je da je u pitanju nesporazum, a žao mi je što posle teškog poraza moram da se branim povodom tih optužbi”, rekao je Teri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve