Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.10.2011.

21:15

Fabregas: "Nisam rasista"

Fudbaler Barselone Sesk Fabregas negirao je da je na rasnoj osnovi vređao fudbalera Sevilje Frederika Kanutea tokom subotnjeg meča ta dva tima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč je završen bez golova, a Kanute je isključen u finišu posle koškanja sa Fabregasom. Fudbaler iz Malija posle je rekao da ga je Fabregas nazvao „teroristom“, ali Sesk to poriče: „Mogu ponosno da kažem da sam uvek održavao najbolje veze sa saigračima koji dolaze sa različitih podneblja i koji su drugačije rase, vere ili nacionalnosti.

„Niko me nikada nije optužio da sam rasista ili da sam zatucan tokom svih ovih godina koje igram fudbal“, napisao je fudbaler Barselone na Tviteru.

„Postoji dobar razlog za to – nikada se nisam tako ponašao. Neću tolerisati da me neko optužuje za stvari koje nisu istinite. Ako je neko frustriran sudijom odlukom, postoji drugi način da se to reši. Vaditi se na rasizam je kukavički i to je lak način da se nađe izgovor za sopstveno loše ponašanje. Savest mi je potpuno čista. Ništa nisam zgrešio. Ali ne misli o tome. Njegovo ponašanje, kao i moje, bilo je loše. Gotova stvar“, dodao je Fabregas.

Nedavno je i u Engleskoj bilo optužbi za rasizam – Patris Evra se žalio na opaske Luisa Suaresa.

Urugvajac je negirao optužbe, a svi u njegovom klubu Liverpulu su ga podržali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve