Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.10.2011.

22:16

UEFA planira povratak Siona u LE?

Evropska fudbalska unija (UEFA) razmatra tri mogućnosti pod kojima bi švajcarski Sion mogao naknadno da se uključi u Ligu Evrope.

Izvor: B92, eurosport

Autor:B92, eurosport

Default images

Švajcarci su preko domaćih sudova pokrenuli proces povratka u drugo po rangu evropsko klupsko takmmičenje i sve je izvesnije da će dobiti "bitku".

UEFA je izbacila Sion iz grupne faze Lige Evrope, jer je klub prekršio zabranu kupovine igrača i upražnjeno mesto ustupila škotskom Seltiku.

Prva mogućnost je poništavanje svih do sada postignutih rezultata u grupi I Lige Evrope i da Sion kao peti tim bude uključen u tu grupu.

Druga opcija da se rezultati do sada odigranih utakmica ne poništavaju, a da Sion u periodu od novembra do februara odigra mečeve sa preostala četiri tima iz grupe.

Švajcarski klub bi u trećem slučaju preskočio ligaški deo takmičenja i plasirao se direktno u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Tri izneta predloga biće moguća samo ukoliko se preostali klubovi slože i ukoliko Sud za arbitražu u sportu u Lozani donese odluku u korist Siona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve