Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.10.2011.

21:20

LŠ Lion u Madridu, Bajern u Napulju

U utorak se nastavlja takmičenje u UEFA Ligi šampiona utakmicama 3. kola u grupama A, B, C i D.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Derbi duel će se igrati u Madridu gde Lion gostuje Realu. U istoj grupi D Ajaks gostuje Dinamu u Zagrebu.

U grupi A Napoli dočekuje Bajern, a Viljareal u Mančesteru Sitiju. U B Inter gostuje Lilu, a CSKA dočekuje Trabzon. Ocelul dočekuje Mančester junajted, a Bazel igra sa Benfikom u C. Svi mečevi igraju se od 20.45 časova.

Liga šampiona, 3. kolo:

Grupa A:
20:45h Mančester siti - Viljareal
20:45h Napoli - Bajern

Grupa B:
18:00h CSKA Moskva - Trabzonspor
20:45h Lil - Inter

Grupa C:
20:45h Ocelul - Mančester junajted
20:45h Bazel - Benfika

Grupa D:
20:45h Dinamo Zagreb - Ajaks
20:45h Real Madrid - Olimpik Lion

Jedan od najskupljih timova na planeti Mančester siti pokušaće da dođe do prve pobede u vrlo jakoj A grupi.

Iako je vodeći tim Premijer lige Engleske osvojio samo bod na prethodna dva meča, menadžer "građana" Roberto Manćini veruje da ekipa može da prvog mesta u grupi. Za početak je neophodno da se savlada španski Viljareal koji je još gore startovao i bez boda je u dosadašnjem toku takmičenja.

"Vrlo je važno da osvojimo tri boda. Viljareal je odlična ekipa. Redovni su učesnici Lige šampiona u poslednjih 10 godina. Znaju da igraju fudbal. Igrali dobro ili loše, za nas je najvažnije da dobijemo meč. Onda ćemo razmišljati i o ishodima drugih mečeva u Minhenu i Napulju i o osvajanju prvog mesta u grupi. I to je moguće i verujem da imamo šanse", rekao je Italijan.

U drugom meču u grupi, Napoli dočekuje minhenski Bajern.

U Grupi B Inter će posle poraza u prvenstvu Italije, od Katanije sa 2:1, pokušati da u Francuskoj protiv Lila dođe do druge pobede u Ligi šampiona.

Prvak Evrope iz 2010. godine posle startnog poraza na svom terenu od turskog Trabzonspora u prošlom kolu je pobedio CSKA u Moskvi, dok je Lil dva puta igrao nerešeno.

Na vodećoj poziciji Grupe B je Trabzonspor sa četiri boda, a Moskovljani na začelju sa jednim. Te dve ekipe sastaće se u Rusiji.

Grupa C donela je do sada mnogo uzbuđenja jer je švajcarski Bazel uspeo u prethodnom kolu da na "Old Trafordu" osvoji bod protiv Mančester junjateda.

Bazel će na krilima uspeha protiv Junajteda pokušati da dođe do bodova na svom stadionu protiv Benfike, dok Mančester igra u Rumuniji sa ekipom Ocelula.

Engleski prvak posle dva remija praktično mora da pobedi, dok predstavnici domaćeg tima ne kriju da je meč sa Mančester junajatedom najveći u dosadašnjoj istoriji kluba.

Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je da su njegovoj ekipi potrebne pobede u mečevima sa rumunskim Ocelulom iz Galaca, kako bi se plasirao u drugu fazu Lige šampiona.

"Moramo da pobedimo u naredne dve utakmice, pošto imamo samo dva boda, a Benfika i Bazel po četiri", kazao je Ferguson engleskim medijima pre utakmice u Rumuniji.

Mančester junajted i Ocelul igraju u Bukureštu, a u drugom meču te grupe Bazel i Benfika igraju u Švajcarskoj. Isti parovi sastaće se i u 4. kolu, 2. novembra, uz zamenu domaćinstva.

"Nadamo se da će Bazel i Benfika odigrati nerešeno u oba međusobna duela ili da će jedan tim dva puta pobediti. Ako obe ekipe ostvare po pobedu, onda će situacija u grupi biti izuzetno neizvesna", ocenio je Ferguson.

"Nije ništa novo kada kažem da mi u Evropi nismo naročito poznata ekipa. Ali osvajanje titule, prve u istoriji kluba predstavlja veliku stvar za rumunski fudbal i ovaj grad. Siguran sam da nas Mančester junajted bez obzira na sve dobro poznaje. Mi smo ponosni jer smo deo Lige šampiona i pokušaćemo na svaki mogući način da zagorčamo život igračima Mančestera", rekao je trener Oceluca Dorinel Munteanu.

Prošlogodišnji finalista Lige šampiona u prva dva kola igrao je nerešeno sa Benfikom u Lisabonu (1:1) i sa Bazelom u Mančesteru (2:2), dok su te dve ekipe pobedile Ocelul.

U D grupi Dinamo u Zagrebu dočekuje Ajaks, dok se Madridu očekuje novi okršaj Reala i Liona koji će se sastati treću godinu zaredom.

Prethodne sezone Real Madrid je eliminisao Lion ukupnim rezultatom 4:1 u osmini finala Lige šampiona i time se revanširao Francuzima za neuspeh u istoj fazi takmičenja pre dve godine.

Lion je redovan učesnik Lige šampiona u prethodnih osam sezona. Real je dobio oba meča u dosadašnjem toku takmičenja, što nikako ne zavarava Žozea Murinja.

"Nije lako dobiti svaki meč u Ligi šampiona i neće biti drama ako ne osvojimo tri boda. Imamo sest bodova lufta i to nas stavlja u dobru poziciju. Pre svega moramo da se kvalifikujemo, a kada se kvalifikujemo pričaćemo o prvom mestu u grupi koje nam može dati blagu prednost u odnosu na rivala u nokaut fazi. Ali ono sto je najvažnije je obeybedfiti plasman u nokaut fazu", rekao je Portugalac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve