Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 10.10.2011.

21:35

EP: Slovenija – Srbija (20.45h)

Fudbaleri reprezentacije Srbije u utorak veče od 20.45 časova igraju protiv Slovenije poslednji meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Izabranike Vladimira Petrovića Pižona samo pobeda vodi u baraž za takmičenje koje će se sledećeg leta igrati u Ukrajini i Poljskoj.

Dve selekcije su se do sada četiri puta sastajale i svaki put remizirale. Poslednji put 7. septembra 2010. u Beogradu kada je bilo 1:1.

Selektor Srbije Vladimir Petrović istakao je da tim ne sme da srlja, iako je ekipi neophodan trijumf. Marko Pantelić je istakao da je motiv koji ima srpski tim veoma bitan u ovom duelu. Levi bek Aleksandar Kolarov ne želi da propusti šansu da igra na Evropskom prvenstvu. Veliki optimista je Zoran Tošić koji očekuje pobedu u Mariboru.

Prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić veruje u plasman naše reprezentacije u baraž, a bivši selektor Slovenije Srećko Katanec istakao je da je teško prognozirati ishod duela. Sadašnji selektor Slovenije Matjaž Kek izjavio je da njegova reprezentacija neće pokloniti Srbiji pobedu.

Fudbalska reprezentacija Srbije u nedelju je stigla u Maribor, gde neće imati podršku navijača iz Srbije. Još uvek nije poznato da li će se Nemanja Vidić naći u timu.

Verovatni sastavi:

Slovenija (4-4-2): Handanović – Jokić, Šuler, Cesar, Brečko – Birsa, Radosavljević, Vršič, Miličić – Matavž, Ljubijankić

Srbija (4-4-2): Jorgačević – Kolarov, Subotić, Vidić (Rajković), Ivanović – Tošić, Petrović, Stanković, Krasić – Jovanović, Pantelić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve