Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 10.10.2011.

19:15

BiH: "Uz malo sreće do čuda"

Bosna i Hercegovina želi čudo u Parizu. Reprezentativci Safeta Sušića pokušaće da se pobedom nad Francuskom direktno plasiraju na EURO 2012.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Francuskoj je za prvo mesto u grupi D dovoljan bod u San Deniju, ali “zmajevi” nemaju šta da izgube, pa s razlogom očekuju čudo u predgrađu Pariza.

Portal UEFA prenosi optimizam reprezentativaca BiH Emira Spahića i Miralema Pjanića, te želju Samira Nasrija da nadigra Edina Džeku kako bi izbegao prozivke saigrača iz Mančester sitija.

"Izabranici Safeta Sušića kvalifikacije su počeli sa ciljem plasmana u baraž, i to je ono što mogu da očekuju uzimajući u obzir pobedu Francuske u Sarajevu (2:0) u septembru 2010", smatra novinar portal UEFA.

"Dobri rezultati u poslednjim utakmicama približili su BiH vodećoj Francuskoj na samo jedan bod. I dok je baraž osiguran, niko u taboru BiH ne odustaje od šanse za direktnim plasmanom".

"U Pariz putujemo rasterećeni, jer smo već postigli naš primarni cilj. Francuska je vrhunska reprezentacija, pa i uz nekoliko povređenih to je jak tim. Ali, uz malo sreće možemo ih pobediti. Nije nemoguće ", rekao je kapiten Emir Spahić, a slično mišljenje ima i Miralem Pjanić.

"Francuska je favorit i neće nam biti tako lako, ali mislim da uz malo sreće možemo napraviti čudo u Parizu", kaže Pjanić.

Saigrač najboljeg igrač BiH Edina Džeke u redovima Mančester sitija, Samir Nasri, želi da pobedi "kako ga Edin ne bi zezao".

"Ja stvano želimda pobedim, jer ne želim da me Edin zeza kada se vratimo u klub. Moramo biti oprezni s njim. Ali on nije jedini, BiH ima mnogo dobrih igrača kao što su Misimović i Pjanić. Fokusiranje samo na Edina bi mogla biti greška", kaže Nasri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve