Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.08.2011.

17:17

JSL: Marić srušio Partizan u 93.

Fudbaleri Slobode pobedili su Partizan u Užicu sa 2:1, u utakmici drugog kola Jelen Suprelige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na otvaranju novog stadiona u Užicu Sloboda je do pobede došla majstorijom Slavka Marića iz slobodnog udarca u 93. minutu.

Partizan je poveo evrogolom Aksentijevića u 30. minutu, a izjednačio je Kasalica sedm minuta kasnije. Ovim trijumfom Sloboda je prestigla Partizan na tabeli pošto ima četiri boda, jedan više od crno-belih.

Partizan je imao inicijativu tokom svih 90 minuta, ali se ipak mora priznati da je borbeni domaćin možda i zaslužio pobedu. Partizan je veći deo meča odigrao veoma loše, bez jasne ideje kako do gola, dok je domaćin svoju priliku čekao i dočekao je.

Duel po veoma toplom vremenu počeo je otvoreno, pošto su u prvih 15 minuta i Sloboda i Partizan imali po jednu priliku za gol. Partizan je imao inicijativu, ali nije imao prave prilike. U 25. minutu domaćin je tražio penal zbog prekršaja Ivanova, ali je sudija odmahnuo rukom.

Partizan je poveo u 30. minutu. Gol je postigao Aksentijević odličnim udarcem iskosa sa oko 25 metara. Međutim, taman kada se očekivali da Partizan potpuno zagospodari terenom stiglo je izjednačenje. U 37. minutu Kasalica je pored Ivanova prihvatio jednu dubinsku loptu i uspeo da je pošalje pored istrčalog Stojkovića za 1:1.

U 43. minutu posle polukontre dobru priliku imao je Jovančić, ušao je sa loptom u šesnaesterac iskosa sa leve strane, ali je golman Božović njegov udaracprosledio u korner.

Iako je i početkom nastavka Partizan imao inicijativu, nije uspevao da probije odbranu domaćina, pa je Stanojević umesto nezapaženog Jovančića u igru ubacio Brazilca Eduarda. Dobru priliku u 53. minutu za domaćina je propustio Prtenjak, a uzvratio mu je Eduardo na drugoj strani u 61. minutu kada je obišao golmana Božovića ali i slabo šutirao.

U drugom delu drugog poluvremena tempo je zbog velike vrućeine opao, pa je viđeno puno grešaka na obe strane. Nastavak meča protekao je u terenskoj nadmoći Partizana koji je kružio oko šesnaesterca domaćina, ali nije imao ideju kako do šanse. Sloboda se branila i u 93. minutu dobila je veliku priliku. Vojislav Stanković neiskusno je napravio prekršaj na ivici kaznenog prostora, a prekid je majstorski izveo Slavko Marić i tako savladao nemoćnog Stojkovića za 2:1 i delirijum domaćih navijača.

Do kraja Partizan nije uspeo ozbiljnije da ugrozi gol rivala i Sloboda je došla do istorijske pobede na otvaranju novog stadiona.

Sloboda: Božović, Vasilić, Bosman, Maksimović, Marić, Vranjković, Kasalica, Goločevac, Gojković, Tijago da Silva, Prtenjak.
Partizan: Stojković, Stanković, Ivanov, Rnić, Medo, Tomić, Vukić, Marković, Jovančić, Aksentijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

271 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve