Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.08.2011.

11:08

Murinjo: "Odlika malih timova"

Barselona je u sredu veče ponovo nadigrala Real Madrid, Pep Gvardio je ponovo pobedio Žozea Murinja, a ’El Klasiko’ ni ovaj put nije bio pošteđen incidenata.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Katalanci su u dva meča nadigrali naljućeg rivala ukupnim rezultatom 5:4 i osvojili prvi trofej u novoj sezoni, Superkup Španije.

U finišu meča Brazilac Marselo je zbog oštrog starta nad Fabregasom dobio crveni karton, usledilo je ’koškanje’ igrača i ’klupe’, isključeni us Ozil i Vilja, a Murinjo je povukao za uho Gvardiolinog asistenta.



Murinjo je posle meča kritikovao organizaciju utakmice istakavli da je domaći tim igrao “prljavo“ pošto su dečaci koji su dodavali lopte odugovlačili sa tim pošto bi Barselona izgubila loptu. Portugalac je objasnio da je to praksa malih klubova koji žele da provociraju rivala.

Na kraju meča Murinjo je, tokom ’koškanja’ igrača i stručnih štabova oba tima posle starta Marsela, prošao sa leđa pomoćnom trenuru Barse Viljanovi i povukao ga za uho.



“Od prvog minuta drugog poluvremena nije bilo dečaka sa loptama, nije bilo lopti. To rade mali timovi kada su u problemu. Zadovoljan sam mojom ekipom posle svega što se dogodilo. Šta se desilo, desilo se pošto je neko provocirao situaciju, a to sigurno nije bio igrač Real Madrida“, rekao je Murinjo koga je za incident okrivio defanzivac Barselone Đerar Pike.

Murinjo je pohvalio igru svojih fudbalera istakavši da su pokazali veliku želju za igrom iako su igrali na stadionu najvećeg rivala.

“Mislim da smo igrali dobro, veoma dobro. Svojim igračima nemam ništa da kažem u vezi sa igrom, njihovom željom, ličnošću. U oba meča su pokazali sjajan stav kao i dobru igru. A onda smo dobili skrivene dečake sa loptama. Ovo nisu regularni uslovi. Takve stvari dešavaju se timovima koji misle da su u teškoj poziciji“.

Sa druge strane, njegov rival Pep Gvardiola oduševljen je što je njegov tim osvojio treći Superkup u nizu i već se raduje novim duelima sa Realom u Primeri.

“Uspeli smo prve godine sa Atletik Bilbaom. Uspeli smo i druge sa Seviljom. Uspeli smo i treću godinu za redom. To je velika čast. Osvojili smo Superkup protiv Real Madrida u veoma intenzivnom meču u kojem su nas stavili pod veliki pritisak. Mnogo smo naučili iz ova dva meča što će nam koristiti u budućim duelima sa njima“.



Debi u dresu Barse imao je doskorašnji kapiten Arsenala Sesk Fabregas koji je učestvovao kod odlučujućeg gola.

“Bio je odličan osećaj. Moram biti iskren, bio je to poseban momenat za mene. Srečom pobedili smo, ovo je veliki trenutak u mojoj karijeri“.

Barselonu za samo osam dana očekuje novi meč Superkupa, ovaj put Evrope jer će osvajač Lige šampiona 26. avgusta na stadionu “Luj 2“ u Monaku igrati protiv osvajača Lige Evrope iz prošle sezone, ekipe Porta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve