Nova vest
Fudbal

Petak, 05.08.2011.

19:45

Stanković poželeo malom Fići sreću

Kapiten Srbije Dejan Stanković rekao je za B92 da mu je drago što ga je Filip Janković pretekao na listi najmlađih debitanata u evro mečevima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Janković je u četvrtak zaigrao protiv Ventspilsa sa 16 godina i 199 dana, jedan manje nego što je imao Stanković.

Kadetski reprezentativac Srbije je nakon meča pomalo u šali rekao da se nada da se Dejan Stanković neće ljutiti.

"Što se tiče „maloga“ želim mu veliku sreću, i daće bog da završim za jedno dve godine na 18.mestu te liste. Želim da Crvena zvezda izbaci još jedno desetak klinaca, kao što je on, i kao što sam bio ja i ostali iz moje generacije. Nadam se da će polako iz naše škole, iz naše kuće, izlaziti igrači, koji će „nositi“ Crvenu zvezdu.“ rekao je Stanković za B92.

Najmlađi kapiten u istoriji kluba iz Ljutice Bogdana kaže da je gledao duel sa ’Marakane’ u četvrtak iako se nalazi u Kini.

"Imam i dalje mnogo problema sa tim „džet legom“, ali sam sa zadovoljstvom u pola noći odgledao celu utakmicu Zvezde protiv Ventspilsa. Ambijent, vraćaš se unazad kroz vreme, tačno sam mogao da osetim kako je bilo igračima „dole“ na terenu. Publika je bila ogroman „vetar u leđa“, stižeš ono što nikada ne bi stigao, uradiš ono što ti možda nikada ne padne na pamet...sve uz pomoć navijača. Ali i uz pomoć Robija. On je uspeo da sprovede sve svoje ideje i doneo rad koji se video na terenu. Momci su organizovani, tačno znaju šta će sa loptom, gde treba da je izgube, ne „duvaju“ napred. Baš sam uživao 90 minuta u igri. Kako ja, verujem i svi na stadionu, i pored TV-a. Moram da uputim komplimente Robiju i igračima“.

Kompletan intervju sa kapitenom reprezentacije Srbije pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve