Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 04.08.2011.

12:48

Evandru uručen srpski pasoš

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uručio je fudbaleru Crvene zvezde Evandru Goebelu uverenje o državljanstvu i pasoš Srbije.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Dačić je precizirao da će Evandro ubuduće imati dvojno državljanstvo svoje matične zemlje i Srbije i poželeo mu da pruža dobre partije u dresu kluba i reprezentacije Srbije.

"Zadovoljstvo mi je što je naša zemlja bogatija za jednog uzornog sportistu i želim mu uspešnu karijeru, bez obzira da li bude nosio dres Crvene zvezde ili možda nekog drugog srpskog kluba“, rekao je Dačić.

"Voleo bih da Evandro u dresu Srbije zaigra u finalu Svetskog prvenstva protiv Brazila", dodao je Dačić.

Zvezdina "desetka" Evandro istakao je da je današnji dan poseban za njega i da dobijanje pasoša Srbije doživljava kao veliko priznanje.

"Nadam se da ću uspeti da se odužim srpskom narodu na ljubavi i poštovanju koje mi je ukazano i da sve to prenesem na teren. Takođe, nadam se da ću zaigrati i za reprezentaciju Srbije", rekao je Evandro na portugalskom jeziku, a zatim na srpskom izgovorio: "Hvala vam, hvala vam puno."

Na svečanosti uručivanja pasoša bili su prisutni i predsednik FK Crvena zvezda Vladan Lukić, zatim potpredsednik Aleksandar Antić, savetnik predsednika Miodrag Antonijević i predsednik Sportskog društva Petar Škundrić.

"Crvena zvezda se zahvaljuje Vladi Srbije, Ministarstvu unutrašnjih poslova i ministru Dačiću posebno što su omogućili da naš državljanin postane jedan ovako kvalitetan mladi čovek i sportista. Očekujemo od njega dosta uspeha", rekao je Vladan Lukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve