Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.07.2011.

19:32

LŠ: Genk - Partizan (20.45h)

Fudbaleri Partizana igraju u utorak (20.45h) u gostima protiv Genka, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Trener ’crno-belih’ Aleksandar Stanojević oprezan je pred duel u belgiji, ali i svestan da njegov tim mora da postigne gol.

“Analizirali smo Genk, servirali ga igračima. Jasno je gde i odakle preti opasnost, jasno je na koji način igraju i jasno je kako ćemo mi igrati. Pokušaćemo da se suprotstavimo i da postignemo gol."

"Da li ćemo postići tri gola ili nećemo preći centar, ne znam. Sama postavka igre i izbor igrača pokazaće da imamo nameru da igramo ofanzivno i da postignemo gol.”

Stanojević kaže da neće zbog jačine protivnika menjati način igre svoje ekipe.

“Nećemo menjati način igre u ovom trenutku, pokušaćemo da se nametnemo, ali može da se desi svašta. Ne želim da bežim od naše igre, ne želim da se prilagođavam rivalu. Želim da onemogućim protivnikove dobre strane, s tim da zadržimo naš stil igre.Imamo jednu ili dve nedoumice, igraćemo isto, ne vidim da bismo nešto što smo vežbali mesec dana trebali drastično da menjamo. Jasno vam je da neću pričati o timu iako se on uglavnom zna.”

Postoje neke naznake da bi umesto Zvonimira Vukića u startnoj postavi mogao da se nađe mladi Lazar Marković.

“Gledam ko može, a ko ne može. Ne gledam da li je igrač iskusan ili ne. Ako se negde dvoumim uvek ću izabrati iskusnijeg baš zbog značaja utakmice. Međutim, ako mislim da će nam neko više doneti može da ima i 17 godina. Aksentijević je počeo utakmicu sa Škendijom, za mene mnogo težu jer je bila prva, psighološki ubistvena za mlade igrače.”



Možda i najjače oružje Genka su prekidi, pa bi Partizan trebalo da izbegne bespotrebne prekršaje blizu kaznenog prostora.

“Imaju izuzetnog izvođača prekida Tožera sa jedne i mladog De Brujina sa duge strane. Svi prekidi idu ka golu i direktni i oni centaršutevi. Tom segmentu smo dali veliki značaj i upozorili igrače da se paze od nepotrebnih faulova.”

Golman Vladimir Stojković poštuje rivala, ali očekuje dobar rezultat svog tima.

"Imaju dobar prekid. Većina dobrih evropskih ekipa ima dobar prekid. Međutim, ne razmišljam sad mnogo o tome, kad počne utakmica koncentrisaću se na da odradim svoj posao kako treba. Treba zaboraviti malere koji su se desili sa štoperima. Ovo što imamo je dobro, pokušaćemo da pokažemo dobar fudbal. Daće bog da napravimo dobar rezulultat."

Trener Genka Frenki Ferkauteren poštuje srspkog šampiona, ali veruje u pobedu svoje ekipe.

"Očekujem pobedu, u solidnoj smo formi, a možemo i bolje. Ne znači da ne cenimo Partizan, samo verujemo u sebe. Imamo svi na umu kako su prošle godine izbacili Anderleht. Bez obzira što se tim promenio, ostao je isti čovek koji ga je stvorio, pa očekujemo otvorenu borbu svih 180 minuta."

Startnih 11 Partizana u Genku: Stojković, Volkov, Rnić, Ivanov, Ranković (Aksentijević), Vukić (Marković), Kamara, Ilić, Babović, Eduardo, Šćepović.

Duel u Genku počinje u 20 časova i 45 minuta, a revanš je na programu osam dana kasnije u Beogradu.

LŠ, kvalifikacije, treće kolo:

Ekranes (Litvanija) – BATE (Belorusija) 18h
APOEL (Kipar) – Slovan (Slovačka) 19h
Zestafoni (Gruzija) – Šturm (Austrija) 19h
Liteks (Bugarska) – Visla (Poljska) 19.30h
Dinamo (Ukrajina) – Rubin (Rusija) 20h
Tvente (Holandija) – Vaslui (Rumunija) 20.45h
Rendžers (Škotska) – Malme (Švedska) 20.45h
Genk (Belgija) – Partizan (Srbija) 20.45h

sreda:

Helsinki (Finska) – Dinamo (Hrvatska) 18h
Kopenhagen (Danska) – Šamrok (Republika Irska) 20h
Odenze (Danska) – Panatinaikos (Grčka) 20h
Makabi Haifa (Izrael) – Maribor (Slovenija) 20.05h
Standard (Balgija) – Cirih (Švajcarska) 20.15h
Benfika (Portugal) – Trabzon (Turska) 20.45h
Rosenborg (Norveška) – Plzen (Poljska) 20.45h

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve