Nova vest
Fudbal

Nedelja, 17.07.2011.

08:45

Urugvaj eliminisao Argentinu!

Fudbaleri Urugvaja plasirali su se u polufinale 43. izdanja Kopa Amerika pošto su posle izvođenja jedanaesteraca eliminisali domaćina, Argentinu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Urugvajci su svih pet puta bili sigurni sa penala, dok je sa druge strane Karlos Teves imao promašaj, pa je ukupan rezultat na kraju bio 6:5, pošto je posle 120 minuta igre u Santa Feu bilo 1:1.

Pre Urugvaja, plasman u polufinale izborio je Peru, koji je slavio sa 2:0 protiv Kolumbije posle produžetatak. Preostali polufinalisti biće poznati u nedelju, kada se sastaju Brazil i Paragvaj, odnosno Čile i Venecuela.

Urugvaj je u šestom minutu poveo preko Dijega Peresa, ali je nešto više od deset minuta kasnije Gonsalo Iguain Argentini doneo izjednačenje u duelu koji su oba tima završila sa desetoricom igrača. Na obe strane bilo je nekoliko prilika, Serhio Aguero i Lionel Mesi su bili odlični kod Argentinaca, a Dijego Forlan u selekciji Urugvaja.

Iguain je još jednom zatresao mrežu Urugvaja, ali je dosuđen ofsajt, a do poluvremena, Peres, koji je dobio žuti karton pre gola u šestom minutu, dobio je još jednu opomenu i morao je da napusti teren. U drugom periodu viđeno je znatno manje akcije, ali je kapiten Argentine Havijer Maskerano, takođe zaradio isključenje i u produžetke su oba tima ušla sa po desetoricom igrača.



Oba tima su u produžecima napadali, ali nisu mogli mnogo da odrade zbog dorbe odbrane protivnika. Kada se pristupilo penalima, bilo je izjednačeno sve dok kao treći po redu za Argentinu na crtu nije izašao Teves, čiji je udarac odbranio golman Urugvaja. Za razliku od Tevesa, Mesi, Nikolas Burdiso, Havijer Pastore i Iguain su bili precizni, ali nisu mogli ništa protiv raspoloženih Urugvajaca. Plasman u polufinale Urugvaju su tako doneli Valter Gargano, Andres Skoti, Forlan, Luis Suares i Martin Kaseres.

Urugvaj će se u borbi za plasman u finale boriti sa Peruom, koji je tek posle 120 minuta pobedio Kolumbiju. Upravo Kolumbija je bila ta koja je u regularnom delu meča mogla da povede, pošto je Radamel Falkao šutirao sa penala, ali je promašio. Ipak, predsnot Peruu doneo je Lobaton u 102. minuta, a konačan rezultat postavio je Vargas samo deset minuta kasnije.

Duel Urugvaja i Perua biće odigran u utorak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve