Nova vest
Fudbal

Petak, 15.07.2011.

14:20

Ventspils ili Šahtjor?

Crvena zvezda igraće protiv Šahtjora iz Soligorska ili letonskog Ventspilsa u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ni Belorusi ni Letonci nisu ekipe od kojih bi Zvezda trebalo da strahuje, ali mogu da budu veoma nezgodni.

Ono što sigurno i jednoj i drugoj ekipi ide u prilog je da su šampionati Belorusije i Letonije u toku, pa će Zvezda već na startu evropskog puta imati tim koji je već u takmičarskoj formi.

Ventspils je dobio prvi meč u gostima sa 1:0, pa je realnije očekivati da Letonci budu protivnici Zvezde. Prošle sezone Ventspils je završio na drugom mestu u Virsligi, a takmičenje u Evropi završio je već na prvom koraku. U drugoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope poražen je od makedonskog Teteksa (0:0, 1:3).

Međutim, sjajan rezultat u Evropi Letonci su napravili godinu dana ranije kada su stigli do plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona. Prethodno su savladali Didelanž i napravili veliko iznenađenje izbacivši beloruski BATE u dva meča. U plej-ofu su ispali od Ciriha, pa su igrali u Ligi Evrope gde su uzeli po bod Herti, Herenvenu i Sportingu.

U letonskom šampionatu trenutno su prvi posle 18 odigranih kola. Ventspils je u poslednjih pet godina ubedljivo najuspešniji tim Letonije pošto je od 2006. godine osvojio tri titule.

Što se beloruskog Šahtjora tiče, ekipa iz Soligorska je prošle sezone završila na drugoj poziciji u tamošnjem prvenstvu, a i trenutno je druga iza neprikosnovene ekipe BATE. Šahtjor nije imao zapaženijih rezultata Evropi, poslednji put je igrao 2007. i 2008. u Intertoto kupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve