Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.07.2011.

20:08

Dva gola zalihe za Vošu pred revanš

Fudbaleri Vojvodine pobedili su Vaduc iz Lihtenštajna u gostima sa 2:0 (0:0) u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Novosađani su poveli golom Abubakara Oumarua u 60. minutu, a deset minuta kasnije Brana Ilić postavio je konačni rezultat.

Revanš se igra sledećeg četvrtka u Novom Sadu. Rad, drugi srpski predstavnik, izgubio je od Olimpijakosa iz Volosa na svom terenu sa 1:0, dok Crvena zvezda takmičenje počinje od treće runde i ime protivnika saznaće u petak.

Posle prvih pola sata igre u Lihtenštajnu nije bilo pravih gol šansi. Oba tima su samo po jednom zapretila rivalu. Prvo su domaći u četvrtom minutu testirali Supića koji je zaustavio šut Merende, da bi prvu šansu Voša imala tek u 21. minutu preko Pavlovića čiji je udarac zaustavio Jehla.

Do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika za gol, iako su domaći ukupno imali dva šuta u okvir gola, a Novosađani jedan.

Oba tima mnogo konkretnije započeli su drugo poluvreme, a golman Supić na pravi način je reagovao posle udarca Burgmejera. Mojsov je pokušao iz daljine za Vošu, bio je neprecizan, ali u 60. minutu gosti stižu do vođstva preko Abubakara Oumarua.

Stečena prednost kao da je rasteretila Vojvodinu – usledio je novi udarac 24-godišnjeg Kamerunca, golman Jele je odbranio, ali je Brana Ilić u 70. minutu postigao novi pogodak (2:0).

Do kraja je tim Ljubomira Ristovskog mogao i da poveća prednost, ali je Oumaru promašio šansu u nadoknadi vremena. Ipak, i dva gola viška trebalo bi da budu dovoljni da Voša rutinski završi posao u Novom Sadu.

Vaduc – Vojvodina 0:2 (0:0)
Oumaru 60, Ilić 70

Vaduc: Jehle, Rehstejner (Cani 65'), Denikola, Sara, Rafinja (Tripodi 76'), Burgmeie, Merenda, Kiencl, Kerone, Cvetinović, Baron (Cecini 76').
Vojvodina: Supić, Medojević, Mojsov, Trajković, Ilić (Branković 82'), Mitošević, Oumaru, Stevanović (Antvi 88), Merebašvili (Čović 59'), Vulićević, Pavlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve