Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.07.2011.

18:23

Prvenac Mezenge srušio Slovačko

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su češku ekipu Slovačko u Unteršicenu sa 1:0, u četvrtoj pripremnoj utakmici pre početak sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedini gol na utakmici postigao je Brazilac Bruno Mezenga u 66. minutu, što mu je prvenac u crveno-belom dresu.

Pre duela sa Slovačkim, Crvena zvezda zabeležila je dve pobede i remi bez golova. Protiv trećeligaša Kolumbije Zvezda je odigrala bez golova, a zatim su povbeđeni Matersburg (2:0) i Unteršicen (9:0).

Prvu dobru akciju Zvezda je izvela u 10. minutu. Kombinovali su Evandro i Tošić, ali Slavko Perović, koji je bio u izglednoj poziciji, nije uspeo da stigne do lopte.

Sedam minuta kasnije šansu je imao Borha. Kolumbijac je posle dodavanja Dimitrijevića šutirao iskosa sa leve strane, ali je golman Slovačkog odbranio.

Do kraja prvog dela Zvezda je imala još jednu polupriliku. Vilotić je posle jednog kornera prebacio loptu na drugu stativu, ali je odbrana Čeha u poslednjem trenutku intervenusala ispred Evandra.

Početkom drugog poluvremena u igru su ušli Kadu, Vešović i Reljić, a izašli su Evandro, Dimitrijević i Mijailović.

U 51. minutu šansu je imao Reljić posle duplog pasa sa Lazovićem, a nakon toga i Perović je propustio priliku. Desetak minuta kasnije Borha je imao dve prilike. Prvo je šutirao sa oko dvadeset metara, a nakon toga je i posle skraćenog kornera promašio odličnu priliku sa oko četiri metra.

Tokom drugog poluvremena zaigrali su i Stojković i Mezenga, a Brazilac je već posle drugog kontakta sa loptom postigao prvi gol za Zvezdu. Bila je to akcija Borhe, Mezenge, Vešovića i Stojkovića, mladi desni bek oštro je centrirao, a Mezenga je savlado protivničkog golmana.

U nastavku meča umesto Kovačevića zaigrao je i Savio, a umesto Vilotića odigrao je Mihajlović. Pailike u poslednjih dvadesetak minuta imali su Lazović i Borha, a sudija ej u jednoj situaciji propustio i da dosudi penal pošto je Mezenga povučen sa leđa.

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Mijailović, Vilotić, Tošić, Kovačević, Dimitrijević, Evandro, Lazović, Borha i Perović. Igrali su još: Kadu, Vešović, Reljić, Stojković, Mezenga, Savio i Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve