Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.07.2011.

14:24

Rad – Olimpijakos (četvrtak, 17h)

Fudbaleri Rada nastavljaju kvalifikacije za Ligu Evrope, prvom utakmicom drugog kola kvalifikacija protiv grčkog Olimpijakosa iz Volosa.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Utakmica između Rada i Olimpijakosa igra se u četvrtak od 17.00 časova na stadionu “FK Obilić“.

Trener Rada Slavko Petrović analizirao je sledećeg rivala, za kojeg je istakao da je ozbiljna i iskusna ekipa koja ima jako brze bočne igrače, brzo se transformiše u kontru, te da njegovi igrači moraju biti mnogo strpljivi i dati sve od sebe.

“Građevinari“ su u prvoj rundi sa ukupnim rezultatom 9:1 eliminisali Tre Pene iz San Marina, ali im je sledeći favorit ekipa koja je bila peta u Grčkoj i koja u svom timu ima čak 14 internacionalaca, od čega pet Argentinaca.

“Pregledali smo pet utakmica našeg sledećeg protivnika. To je iskusna ekipa koja je dobila u kvalitetu ove godine, jer im je došao jedan španski plejmejker. Dobili su i novog trenera. U ekipi je 14 stranaca. Sigurno je da su sa pet Argentinaca u prednosti. Ekipa igra dva različita sistema, 4-2-3-1 i 4-1-4-1. Imaju strahovito brzu kontru i polukontru, te sjajan prekid. Presing u srednjoj zoni rade, takoreći, perfektno i sa pet igrača idu u kontre“.

“Bočne pozicije su veoma brzi igrači, Breško i Moha, Argentinac. Glava ekipe je Argentinac Alvares koji igra zadnjeg veznog. Tu je i golgeter Martin, visok oko 195 centimetara. Ima izrazito jak šut. Do sada je bilo specifično da su preskakali sredinu terena. Išli su sa mnogo visokih lopti na Martina koji je u suštini te lopte zadržavao, pa su dolazili i iz drugog plana. Siguran sam da će dolaskom trenera španskog porekla dobiti na većoj kulturi fudbala. Očekujemo ekipu koja je ove godine kvalitetnija nego prošle. Imaju jako dobru duel igru. Brzo se vraćaju iza lopte. Neće nam biti lako napraviti iznenađenje, bićemo često prinuđeni da gradimo igru po bočnim pozicijama“, istakao je Petrović.

 

“Našli smo i puno mana ali o njima ne bih javno. Imamo dovoljno motivacije da uđemo u ovu utakmicu jer stvorila nam se idealna šansa da kroz lakši žreb u trećem kolu dođemo možda još stepenicu više. Svi koji su na terenu daće sve od sebe. Ovo što smo pružili protiv Tre Penea bio je uvod. Moramo biti mnogo kvalitetniji, puno strpljiviji. Sigurno nećemo dobiti šansu da utakmicu otvorimo tako dobro kao protiv San Marina. Svaki rezultat, čak i nerešen može da nas odvede dalje. Videli smo da protivnik ima problema u građenju igre i u utakmicama kod kuće. Zato je strpljenje jako bitno i možda se ta utakmica odluči čak i u zadnjim minutima“.

Duel Rada i Olimpijakosa, nažalos, moći će da prate samo navijači koji budu prisutni na stadionu Obilića pošto ni ovaj put neće biti televizijskog prenosa.

“ Žao mi što ponovo neće biti prenosa, to moram da naglasim, jer mi smo u prošlom kolu bili jedini srpski predstavnik u Evropi. Sada ponovo nema prenosa. Mislim da smo zaslužili da dobijemo taj prenos. Očekujemo još više navijača na tribinama, mislim da smo ih privukli sa 6:0 u prvoj utakmici. I gosti će možda doći sa oko 200 navijača“.



Ulaznice za utakmicu Rad - Olimpijakos Volos mogu se kupiti na stadionu Oblića, u ulici Gospodara Vučića 189, od 12 do 18 sati, po ceni od 500 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve