Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.07.2011.

13:08

Stanojević: “Napad iz svih oružja“

Fudbaleri Partizana u sredu od 20.45 dočekuju makedonsku Škendiju u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

'Crno-beli' sa mnogo problema ulaze u ovaj ciklus kvalifikacija, najviše glavobolje srpskom šampionu zadaje neuigranost odbrane, ali će moći da računa na prvog napadača Brazilca Eduarda.

Ipak, trener Aleksandar Stanojević najavljuje ofanzivnu igru protiv šampiona Makedonije koji ne bi trebalo da predstavlja visoku preponu na putu ka drugom uzastopnom učešću u Ligi šampiona.

Trener 'crno-belih' Stanojević pred taj duel rekao je da će njegovi izabranici iz svih oružja napasti odbranu šampiona Makedonije.

"Uvek su prve utakmice najvažnije i najneizvesnije, ali smo mi favoriti i sigurno ćemo ih napasti iz svih oružja. Uz svo poštovanje prema protivniku mislim da smo kvalitetniji tim, imamo iskustvo igranja u Evropi, jače prvenstvo i na osnovu tih parametara zaključujem da smo u prednosti“, naglasio je Stanojević.

Stanojević je istakao da će svojim igračima savetovati da budu veoma strpljivi protiv Škendije.

"Nećemo žuriti da povedemo u petom minutu jer se posao sigurno ne završava u Beogradu. Tražiću da uspostavimo naš prepoznatljiv stil igre. Čak i ukoliko primimo gol nije strašno jer sam uveren da možemo da postignemo mnogo više pogodaka od njih“, rekao je Stanojević.
"Oni imaju dva veoma opasna napadača koji malo učestvuju u odbrani, a posebno su nezgodni kada protivnik izgubi loptu. Moramo da budemo obazrivi u tim trenucima“, dodao je trener Partizana.

Strateg Partizana otkrio je da već zna tim za meč u sredu, a u njemu bi trebalo da bude i Eduardo, pošto je sertifikat za njega stigao u Humsku. Stanojević je, takođe, pozvao navijače da u što većem broju dođu da bodre 'crno-bele'.

"Da bi što više navijača došlo na otvaranje sezone odlučili smo da nijedan pripremni meč ne odigramo pred otvorenim tribinama. Želim da dođu u što većem broju, a mi ćemo se potruditi da na terenu damo maksimum i pridobijemo njihove poverenje. Ako ne kvalitetom, onda bar fanatičnom borbom“, rekao je Stanojević.



Prema dogovoru klubova i Ministarstva unutrašnjih poslova dve zemlje, u oba meča preporučuje se nedolazak gostujućih navijača. Žreb za 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona održaće se u petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve