Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.07.2011.

19:17

Milan pred bankrotom zbog gazde?

Čelnici Milana priznali zabrinuti su za finansijsku budućnost kluba nakon što je vlasnik kluba Silvio Berluskoni kažnjen sa astronomskih 560 miliona evra.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Berluskonijeva kompanija “Fininvest” mora da plati odštetu firmi “Compagnie Industriale Riuniteafter”, pošto je preduđeno da je Berluskonijeva firma 1991. godine na nelegalan načinom preuzela izdavačku kuću "Mandadori", u vlasništvu “CIR”-a, što je bio ključan momenat stvaranja Berluskonijeve medijske imperije.

Potpredsednik Milana Adrijano Galijani je priznao da će kazna uticati na klupski budžet, posebno na onaj namenjen transferima.

“Ovo je nešto što je jako pogodilo vlasnike Milana, pošto je klub u vlasništvu Fininvesta. Berluskoni će u utorak imati sastanak sa timom u Milanelu (trening centru). Mislim da je pravo vreme za razgovor”, rekao je Berluskoni.

“Koliko će sve da utiče na budućnost Milana, je stvar koju mora da razmotri predsednik Berlukoni. On mnogo voli Milan, on je njegova beba, spasao je klub bankrotstva 1986. godine i doneo mu mnogo uspeha”.

Prelazni rok je u jeku, a poslednjih dana se mnogo spekulisalo o transferu zvezde Napolija Mareka Hamšika u redove “rosonera”.

“Tim Milana je kompletiran i konkurentan. Videćemo šta će biti, ali tim je u redu”, rekao je potpredsednik aktuelnog šamopiona Italije koji je prošlu fiskalnu godinu završio sa 60 miliona evra deficita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve