Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.07.2011.

16:46

"Novi Pazar nam je potreban"

Predsednik FSS Tomislav Karadžić izjavio je da će odluka da Novi Pazar naredne sezone igra u Superligi doprineti razvoju srpskog fudbala.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Izvršni odbor je odlučio da iskoristi pravo koje ima po Statutu i upražnjeno mesto u eliti popuni klubom iz sredine koja nam je potrebna i koja će pomoći srpskom fudbalu."

Prema njegovim rečima, Novi Pazar je dobio prednost u odnosu na Inđiju, zato što je procena "da će utakmice u Novom Pazaru gledati između osam i deset hiljada ljudi, što će doprineti popularizaciji fudbala".

"Uvereni smo da će utakmice Novog Pazara biti treće po gledanosti. Fudbal je u tom regionu veoma popularan. Radi se ozbiljno, što dolazuje i činjenica da lokalna samouprava i država zajedno grade novi stadion", rekao je Karadžić.

On je naglasio da je Novi Pazar apsolutno zaslužio šansu da zaigra u Superligi.

"Kada smo u Statut unosili pravo da se odredi klub za popunu Superlige, računali smo na neke druge centre, pre svega na NIš, Kragujevac i Kruševac, ali Novi Pazar je apsolutno zaslužio šansu", istakao je Karadžić.

Izvršni odbor FSS doneo je ovu odluku sa 19 glasova "za" i samo jednim "protiv" (Duško Sekulić).

Takođe, odlučeno je da se BASK prebaci u treću ligu, odnosno u Srpsku ligu Beograd, a upražnjeno mesto u Prvoj ligi Srbije popuniće Kolubara iz Lazarevca.

Na sednici IO FSS doneta je i odluka da se od sezone 2013/14 u Superligi uvede baraž za opstanak, izmedju 14. tima iz elitnog takmičenja i trećeplasirane ekipe iz Prve lige Srbije.

Istovremeno, od sledeće sezone prva liga biće smanjena sa 18 na 16 klubova, što znaci da će naredne sezone ispasti šest klubova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve