Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.07.2011.

14:54

Novi Pazar zvanično Superligaš

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije zvanično je potvrdio da je Fudbalski klub Novi Pazar novi član Jelen Superlige Srbije.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Tako je trećeplasirani tim iz prošlosezonske Prve lige Srbije dobio mesto koje je rezultatima izborio beogradski BASK, koji je odustao od JSL zbog nemogućnosti da ispuni potrebne uslove.

Tako je po ko zna koji put u poslednjih 12 godina elitno srpsko klupsko takmičenje popunjeno administrativnim putem. I ovaj put će postojati nezadovoljna strana, a to je FK Inđija.

Ouči zasedanja IO FSS, iz uprave sada već novog Superligaša su apelovali svojim navijačima da ne bude organizovanog slavlja.

Apel je upućen vođama navijača, novopazarskoj “Torcidi” u vidu molbe, ali su u klubu svesni da je nemoguće sprečiti spontano okupljanje pristalica.

Sportski direktor Novog Pazara Sead Brunčević rekao je agenciji Beta da je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije "doneo pravu odluku za dobrobit srpskog fudbala", pošto je promovisao taj klub u superligaša.

"Odluka IO FSS-a da Novi Pazar, a ne Indjija ili neko treći, zauzme mesto odustalog BASK-a u elitnom rangu takmičenja predstavlja najveći rezultat u 83-godišnjoj istoriji kluba. Hvala nacionalnom savezu, doneo je pravu odluku za dobrobit srpskog fudbala", rekao je Brunčević za Betu.

Sportski direktor 'plavih' istakao je da najveće zasluge za premijerni plasman Novopazaraca u Super ligu ima predsednik kluba Rasim Ljajić, koji će svoju funkciju ustupiti Bojanu Radovanoviću, doskorašnjem finasijeru BASK-a.

"Imamo velike ambicije, želimo da dokažemo da nam je mesto među najboljima. Dokazaćemo da smo fudbalski centar, uskoro ćemo imati i odličnu infrastrukturu, kao i obavezu da jači nego ikada uđemo u novo prvenstvo", dodao je Brunčević.

Novi Pazar je ovog leta, upravo zbog takmičenja u najvišem rangu srpskog fudbala, angažovao iskusnog trenera Mihajla Ivanovića. BASK će zbog odustajanja Super lige biti prebačen u treći stepen takmičenja, odnosno Srpsku ligu.

Fudbaleri Novog Pazara već su počeli pripreme za novu sezonu, a od ponedeljka će raditi deset dana uz Novoj Pazovi. Planirane su tri pripremne utakmice, sa Slavijom iz Istočnog Sarajeva (14. jul), protiv Radničkog iz Sombora (17. jul) i novosadskog Proletera (20. jul).

Pored Novog Pazara, mesto u najvišem rangu srpskog fudbala naredne sezone izborio je Radnički iz Kragujevca, koji je bio drugi u Prvoj ligi, iza BASK-a. Iz Jelen Super lige ispali su Čukarički i Inđija.

Nova sezona počeće 13. avgusta, a Novi Pazar će debi u najvišem rangu imati na stadionu u Humskoj 1 protiv šampiona Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve