Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 07.07.2011.

16:30

Kovačević: "Sve mi je poznato"

Nekoliko novih igrača stiglo je u Crvenu zvezdu ovoga leta, među njima je i bivši kapiten Nenad Kovačević.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Međutim, bivšeg reperezntativca Srbije i Crne Gore i fudbalera Lansa u klubu niko ne doživljava kao novajliju.

"Prilagodio sam se na ovu novu generaciju za pet minuta. Meni je u Zvezdi sve poznato i ove momke sam gledao prošlog proleća putem TV-a. Znam ekipu i lako je uklopiti se. Sviđa mi se i sistem rada Prosinečkog i Zirojevića, mislim da je odličan i da će Zvezda igrati dobro u novoj sezoni", kaže Kovačević.

Iskusni fudbaler je odmah krenuo sa jakim ritmom treninga.

"Ja sam u pripremnom ritmu još iz Lansa, sa kojim sam počeo pripreme. I tamo se radi žestoko. Ipak, trebalo mi je dan, dva da ovde dođem do daha jer sam imao pauzu u treniranju od dva dana, kad sam doputovao u Beograd i odleteo za Beč. Sad je to nadoknađeno i ne zaostajem ni malo jer nisam ništa propustio".

Popularni Piksi posebno može da se osvrne na Zvezdinu “decu” koja su u prvom timu.

"Talentovani igrači. Dopadaju mi se. Mislim da imaju kvalitet da igraju velike mečeve pred Zvezdinom publikom. Izuzetno je važno uvek u timu imati nekoliko Zvezdinih klinaca."

Vilotić: "Ekipa ima drugu dimenziju"

Kapiten Crvene zvezde Milan Vilotić zadovoljan je treninzima i ne očekuje da ritam opadne kada počnu prijateljske utakmice.

"Radimo odlično. Ritam je još uvek jak i ostaće takav sigurno još nedelju dana. Bez obzira što nam dolaze utakmice i što ćemo se uigravati. Za mene je utakmica uvek najbolji i najteži trening. Zato i ne mislim da će ritam padati kako se bliži kraj priprema".

Vilotić smatra da je ekipa Cvene zvezde jača nego prošle sezone.

"Jači smo pre svega za šest meseci rada sa Prosinečkim. Mnogo smo iskusniji i mislim da će ove sezone neki od mladih igrača sigurno eksplodirati. Ujedno smo dobili i dobra pojačanja i evidentno je da ekipa ima drugu dimenziju. Ipak, o svemu tome ćemo govoriti na terenu kad počne sezona."

Kapiten Crvene zvezde kaže i da je povreda Pašeka veliki hendikep.

"To je igrač koji je trebalo da dobije mesto među 11 igrača. Nemamo ga sada i šta da se radi. On mora da bude mentalno jak i da izdrži sve probleme. Najvažnije je da ozdravi a onda će se lako vratiti fudbalu i treniranju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve