Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 30.06.2011.

18:27

LE: Rad završio posao

Fudbaleri Rada praktično su se plasirali u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su bili ubedljivi u prvom meču sa predstavnikom San Marina.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

“Građevinari” u svojoj prvoj evropskoj utakmici posle 22 godine deklasirali nedorasli Tre Pene sa 6:0 pa bi revanš meč 7. jula trebalo da bude samo formalnost.

Rad je sve završio već u prvom poluvremenu sa četiri gola, a u nastavku je dodao još dva iako je od 53. minuta imao igrača više na terenu. Dvostruki strelci bili su Stanojević i Kojić, a strelci su bili još Mrkela i Pršo.

Tim sa Banjice već može da se okrene narednom rivalu, a u drugoj rundi kvalifikacija čeka ga grčki predstavnik Olimpijakos iz Volosa.

Kao što se i očekivalo Rad je lagano savladao poluprofesionalni klub iz San Marina, a da rival nema šta da traži protiv “građevinara“ potvrđeno je za samo 13 minuta.

Već u šestom Marko Stanojević je realizovao penal za početnu prednost. Simone Valentini je u svom kaznenom prostoru napravio prekršaj nad Nemanjom Kojićem, a Stanojević je, iz drugog puta, realizovao penal. Prvi udarac sa "bele tačke" sudija je poništio jer je Stanojević krenuo, pa stao i tek onda šutirao, što nije u skladu sa pravilima.

Tri minute kasnije Nemanja Kojić je duplirao vođstvo. Kojić je šutirao sa 12 metara, a lopta pogodila stativu, pa leđa golmana Federika Valentinija i završila u mreži.

Katastrofu rivala najavio je svojim drugim golom Stanojević u 13. minutu. Već u 13. minutu bilo je 3:0 za Rad, a strelac je bio Stanojević, čiji jak i precizan šut sa ivice kaznenog prostora golman Tre Pene nije uspeo da zaustavi.

Nadmoć na terenu Rad je potvrdio i u 24. minutu kada je Andrej Mrkela pogodio za 4:0. Mladi napadač je dobrim udarcem sa ivice šesnaesterca pogodio levi ugao gola gostiju.

Beograđani su i početak drugog poluvremena počeli furiozno, a u 48. minutu Kojić je iskoristio lošu intervenciju odbrane gostiju i nogom "ćušnuo" loptu pored čuvara mreže.

U 53. minutu dogodila se situacija koja se retko viđa na ozbiljnim evropskim utakmicama, pošto je fudbaler gostiju Manuel Frančeskini za samo minut zaradio dva žuta kartona i isključenje.

Sjajan povratak Rada na evropsku scenu posle 22 godine zaokružio je Milan Pršo, koji je u 66. minutu posle solo prodora postavio konačan rezultat.

Rad je igrao u znatno drugačijem sastavu od onog koji je završio najuspešniju sezonu u prethodne 22 godine jer je nastupio bez četiri standardna igrača.

Branislav Jovanović i Predrag Luka se još uvek oporavljaju od povreda, dok su Banjicu tokom leta napustili prvi golman Milan Borjan koji je otišao u Tursku (Sivas) i napadač Vladimir Jovančić koji je sad centarfor šampiona Partizana.

Slavko Petrovića, koji je ekipu preuzeo po završetku sezone, igrao je kao što je i obećao sa tri napadača: Danilović - Pantić, Leković, Pajović, Mitrović - Milivojević (Raspopović 79'), Stanojević, Pršo - Mrkela, Andrić (Malbašić 74'), Kojić (Varga 62').

Meč na stadionu Obilića posmatralo je oko 1.500 navijača Rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

11 h

U fokusu

Vidi sve