Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 30.06.2011.

17:20

I FSS odbacio predlog Zvezde

Izvršni odbor FSS-a na vanrednoj sednici u Staroj Pazovi odbacio je predloge Crvene zvezde za raspisivanje vanrednih izbora i reformu Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Danas smo završili priču o vanrednim izborima. Zajednički zaključak je da niko, nijedan pojedinac i nijedan klub ne može da bude iznad FSS. Fudbalska Srbija nikad nije pokazala veće jedinstvo nego po pitanju ove inicijative", rekao je posle sastanka predsednik FSS Tomislav Karadžić.

"Svi relevantni činioci su se izjasnili i odgovor je negativan. Žalim što predstavnici Crvene zvezde nisu bili prisutni iako su oni tražili vanredne izbore i sastanak IO FSS. Danas je bila prva prilika za polemiku, ali se nisu pojavili. Što se mene tiče, stavljam tačku na bilo koju dalju priču po ovom pitanju", rekao je Karadžić.

Karadžić je kazao da mu je žao što postoji loša komunikacija FSS i Crvene zvezde

"Komunikacija je nedopustivo loša, a inicijatori toga su (predsednik Crvene zvezde Vladan) Lukić i (član uprave kluba Goran) Vesić. U ostalom delu uprave Zvezde su sjajni ljudi, ali ih ne srećemo, niti ih čujemo. Ubuduće ćemo sa njima da tražimo komunikaciju", rekao je Karadžić.

Karadžić je konstatovao da su organi FSS u ranijim raspravama u fudbalskim telima već dobili podršku.

"Mišljenje je iznelo oko 2.000 klubova i sve je jasno. Jedan čovek ne moze da bude iznad svih. Ovo nije upereno protiv Crvene zvezde, već protiv pojedinaca koji koriste pojedine medije i novinare da emituju informacije koje znaju da budu netačne", istakao je Karadžić.

On je ponovio da nisu tačne tvrdnje Zvezde da taj klub nije dovoljno prisutan u organima FSS i podsetio na, člana UO 'crveno-belih' i predsednika Zajednice Super ligaša Branimira Babarogića, koji je prisutan na sastancima nacionalnog saveza.

Karadžić je najavio i da savez neće više javno polemisati sa predstavnicima Crvene zvezde.

"Mi smo bili tolerantni, ali ne možemo da dozvolimo da FSS izgubi autoritet. Niko, ni pojedinac, ni klub ne mogu da budu iznad FSS. Nametanje svog mišljenja u ovom Savezu ne može da prode", zaključio je Karadžić.

Sednica Izvršnog odbora odrrzana je posle mnogobrojnih optužbi Crvene zvezde na rad predsednika Tomislava Karadžića i zahteva za vanredne izbore.

Predstavnika Crvene zvezde, kao što su i najavili nije bilo na sednici. Podsetimo, i Izvršni odbor Zajednice superligaša je na sednici u sredu odbacio je predlog crveno-belih za reformu takmičenja u Jelen Superligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve