Nova vest
Fudbal

Subota, 25.06.2011.

23:54

SP 2014: "Preoštre kritike"

Direktor sajta Organizacionog komiteta SP u Brazilu 2014, Rodrigo Prada ocenio je da su kritike generalnog sekretara FIFA preterane.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Gensek FIFA Žerom Valke je prilikom posete Moskvi istakao da kasne pripreme za prvenstvo sveta u Brazilu i dodao da domaćini Mundijala 2014. i dalje "nemaju stadione, aerodrome i saobraćajni sistem".

"Valke nije u potpunosti pogrešio kada je kritikovao sporost kojom se priprema Mundijal, ali je preterao u isticanju nekih problema", rekao je Prada.

On je napomenuo da se "ne može poreći kašnjenje u izgradnji infrastrukture, ali da ipak, treba biti objektivniji u ocenama".

"Najveći problem je u činjenici da je izgradnja stadiona još uvek u fazi postavljanja temelja. Zato je teško objasniti ljudima da se stadioni grade, jer još nisu vidljivi", rekao je Prada i dodao da i FIFA snosi deo odgovornosti zbog kašnjenja radova.

"Arhitekti angažovani na izgradnji stadiona žalili su nam se da im je FIFA tek prošle sedmice predočila nove promene u projektu, što praktično, podrazumeva nova odlaganja", rekao je Prada.

Valke nije prvi predstavnik FIFA koji je kritikovao domaćine Mundijala 2014. zbog sporosti u pripremama. Predsednik FIFA Sep Blater je u martu takođe napomenuo da se kasni sa radovima za Mundijal u Brazilu.

Predsednica Brazila Dilma Rusef sazvala je krajem maja sastanak gradonačelnika 12 gradova domaćina utakmica na Mundijalu, kao i guvernera država i nekoliko ministara brazilske vlade, kako bi razmotrili novonastalu situaciju.

Rusef je posle tog sastanka preuzela punu odgovornost za dalji tok priprema za prvenstvo sveta. Ona je takođe, naložila privatnom sektoru da modernizuje i rekonstruiše tri aerodroma - u Braziliji, Sao Paulu i Kampinasu.

Pre toga, Brazilski istraživački institut objavio je da čak devet od 13 aerodroma, koji treba da se modernizuju pre prvenstva sveta, neće biti spremni na vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve