Nova vest
Fudbal

Subota, 25.06.2011.

22:47

Mladi Španci prvaci Evrope

Reprezentacija Španije osvojila je titulu prvaka Evrope u konkurenciji od 21 godine starosti i potvrdila dominaciju u fudbalu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Posle seniora koji su pokorili Evropu i svet, te Barselona koja je klupski prvak "starog kontitenta", i mlada selekcija “crvene furije“ je postala najbolja.

Španija je u finalu U21 EP Danskoj sa 2:0 pobedila selekciju Švajcarske u finalnom meču odigranom u Arhusu. Ovo je treća titula prvaka Evrope za mladu reprezentaciju sa Pirineja.

"Furija" je povela krajem prvog poluvremena golom Andera Herera koji je sjajno reagovao na centaršut Didaka i lepim potezom glavom savladao golmana Somera.



U nastavku meča nije bilo previše gol šansi, po dve ozbilje imale su obe selekcije, a Španci su duel rešili iz prekida sedam minuta pre kraja.

Fenomenalan gol postigao je Tijago Alkantara sa oko 40 metara iskosa sa leve strane pošto je loptu prebacio preko Somera, primetivši da se golman Švajcarske udaljio sa gol linije. Somer se potrudio da dohvati loptu ali je Tijagov udarac bio perfektan.



Treće mesto i vizu za Olimpijske igre obezbedila je selekcija Belorusije koja je sa 1:0 bila bolja od Češke. Finalisti su takođe obezbedili mesto na Igrama u Londonu, a četvrti predstavnik Evrope biće domaća selekcija Engleske/Velike Britanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve